Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   app downloaden microsoft store (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81851)

anoniem27570 25 December 2017 11:10

https://pureinfotech.com/reset-windo...nloads-issues/
Repareer eerst eens de store, gebruik hier AdBlocker Ultimate overigens, werkt niet in Edge, wel is daar een beta voor van Adblock.

anoniem15124 25 December 2017 12:21

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door FooBar (Bericht 683598)
En als je de addon opzoekt via de Microsoft Store app (dus niet de website)?

Is dat via:
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 (Bericht 683550)
Ga ik in Edge naar instellingen --> Extensies en ik klik op de link die daar dan staat, krijg ik een soort pop-up, zie afbeelding.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door FooBar (Bericht 683598)
Of probeer uBlock Origin eens. Ik lees dat ABP voor Edge nog in de kinderschoenen staat.

Lukt ook niet:
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 (Bericht 683550)
Geldt overigens, voor zover ik heb kunnen achterhalen, voor alle apps. Kan wel klikken op een (rode button met tekst) download de app, maar er gebeurt niets.

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 683603)

Geprobeerd.
Helaas zie ik bij 1 geen store staan.
Optie 2 geeft me geen store.
Optie 3: ik zou door Get-AppxPackage -name *store* in te geven een locatie moeten krijgen. Maar die krijg ik niet :( Is de store helemaal verdwenen?

Heb ondertussen via Instellingen --> Bijwerken en beveiliging --> Probleem oplossen gevonden.
Bijna onderaan staat daar Windows Store-apps. Als ik de probleemoplosser aan het werk zet, krijg ik een melding dat over 'aanmelden met een Microsoft-account'. Dat heb ik niet gedaan (en volgens mij ook niet op de desktop, waar ik wel (gewoon) toegang heb tot de app-store).
Is dat echt vereist?

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 683602)
En Internet Explorer zit als het goed is al op die laptop, dus er mee testen ligt dan meer voor de hand.

Kan Internet Explorer niet vinden. Alleen Edge :$

anoniem26138 25 December 2017 13:04

:confused: Als ik in W10 (1709 dacht ik) 'Internet Explorer' in de zoekfunctie type krijg ik hem gewoon als Bureaublad-app, en kan ik hem starten naast Edge en Firefox.

(Kan hem overigens ook zo snel niet in mijn Start-menu vinden)
.

anoniem42071 25 December 2017 13:24

Nee een Microsoft account is niet vereist. Ik gebruik het ook niet op de pc. Maar als ik naar de store ga, vraagt hij soms wel om mijn MS account.

Niek

anoniem15124 25 December 2017 14:15

@Erik: heb gezocht met de zoekfunctie, maar krijg dan alleen Microsoft Edge als beste overeenkomst en als alternatief onder het kopje "instellingen" De zoekmachine in Internet Explorer wijzigen en Automatisch aanvullen in Internet Explorer in- of uitschakelen. De browser zelf lijkt (door een update??) verdwenen te zijn. Wel vreemd dat je nog wel wat kunt wijzigen cq in- / uitschakelen....
Kies ik 1 van beide opties, krijg ik een scherm met "eigenschappen van Internet" en kan daar o.a. de startpagina aanpassen. Scherm herken ik nog wel uit de tijd van Windows 7.

@Niekie: dat het niet vereist was, had ik al aangenomen. Maar waarom werkt die app-store dan niet?? :-@
(weet je vrouw het niet? Afgaande op je onderschrift.... ;-) )

anoniem14945 25 December 2017 14:33

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 (Bericht 683604)
Is dat via:
(...)

Nee, zoek op 'microsoft store' in het startmenu. Die zou daar bij moeten staan, en misschien gaat die zich eerst bijwerken waarna het zomaar wel zou kunnen lukken.

anoniem42071 25 December 2017 18:51

Na de update naar 1709 krijg ik van veel mensen meldingen van apps die niet meer werken, of Edge die niets meer doet.
Ik vermoed dat Microsoft er nog wat bugs uit moet halen.
Bij mij draait 1709 op rolletjes overigens.
En nee mijn vrouw heeft ook geen idee deze keer. :-) (Bij haar draait het ook perfect op de laptop)

Niek

anoniem14945 25 December 2017 22:07

1709 werkt hier ook niet top, ik ga vannacht terug.

anoniem26138 26 December 2017 15:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Obelix71 (Bericht 683607)
@Erik: heb gezocht met de zoekfunctie, maar krijg dan alleen Microsoft Edge

Om Windows onderdelen in of uit te schakelen start je de volgende opdracht: optionalfeatures

anoniem27570 26 December 2017 15:36

https://www.windowscentral.com/windo...lems-and-fixes
Meer tips voor als er een probleem is.

1709 draait hier ook als een zonnetje.

Gewoon met zoeken en explorer invullen heb je ook IE, overigens.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:38.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.