Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Netwerk (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=153)
-   -   Netwerk met Fysieke en Virtuele Servers (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=69305)

anoniem28644 31 March 2011 09:09

Netwerk met Fysieke en Virtuele Servers
 
Het is een tijd geleden dat ik hier heb gepost, maar ik zit met een netwerkissue:

De volgende situatie:

En Fysieke productieserver. Komt te hangen in DC. Hierop ga ik in het begin twee virtuele servers draaien (met Virtual Server 2005). Fysieke server heeft daar genoeg vermogen voor.

Op Virtuele server 1 (V1) komt IIS te draaien. Op Virtuele server 2 (V2) komt SQL Server te draaien. De Fysieke kast houdt alleen deze twee virtuele servers in lucht. Alle drie de servers krijgen een extern IP. Zodat ze allemaal buitenaf bereikbaar zijn.

Nu wil ik graag een intern netwerkje aanleggen tussen de Fysieke server en V1 en V2. Dus dat ze los van buitenaf ook binnendoor (10.0.0.1, 10.0.0.2, 10.0.0.3) bereikbaar zijn en ik zo dus de IIS kan kopplen aan de SQL databases. Maar ook data kan overzetten.

Hoe moet ik dit configureren. Een kabel kan ik er naar mijn weten niet tussen stoppen? Hoe laat ik V1 en V2 met elkaar praten en ze ook nog eens met de fysieke server?

Meer info kan ik uiteraard geven indien nodig.
Alvast bedankt voor jullie hulp en tijd.

anoniem34194 2 April 2011 00:12

Waarom draai je een virtuele server op een fysieke server??
Het ligt toch voor de hand dan alles virtueel te draaien.
Om de machines met elkaar te laten communiceren kun je gewoon een 2e nic toevoegen

anoniem28644 2 April 2011 14:42

Waarom zou dat voor de hand liggen? Om Virtuele server te draaien heb ik toch echt een fysieke server nodig? Of heb je andere alternatieven?

Wat bedoel je met een 2e nic toevoegen?

anoniem51237 2 April 2011 17:00

Je kunt twee virtuele NIC's (netwerkkaarten) toevoegen aan je virtuele machines.
Deze twee netwerkkaarten kun je dan in een eigen virtuele lan hangen.
Zo kun je de database verbinding over je virtuele lan laten verlopen.

server V1: NIC2 IP: 10.0.1.1
server V2: NIC2 IP: 10.0.1.2
subnet masker: 255.255.255.0

anoniem28644 2 April 2011 19:33

Maar hoe kunnen die twee elkaar dan zien? Er zit toch geen 'draadje' tussen die twee?

anoniem51237 2 April 2011 19:57

Beide virtuele besturingsystemen draaien toch binnen dezelfde virtuele omgeving?
In een VMWARE virtuele omgeving kun je bijvoorbeeld een virtuele switch maken waarin je de virtuele NIC's hangt.

anoniem28644 4 April 2011 16:12

De virtuele omgeving die ik gebruik is Virtual Server 2005 van MS.

Ik neem aan dat het hier ook mee gaat. Ik ga het proberen en je hoort nog van mij. Tot nu toe in ieder geval bedankt!


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:57.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.