Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Hardware overige (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=144)
-   -   Router aan router kan dat? (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81971)

anoniem57787 21 February 2018 19:58

Router aan router kan dat?
 
Heb een modem van Ziggo (gebridget) en hierachter hangt een ASUS router, verbonden aan een externe HD, router ingesteld als vpn etc. Kan ik een andere router aan deze ASUS router hangen? zodat ik via die 2e router ook bij de externe HD kan?
Als ik hem aan het modem hang zie ik de HD in elk geval niet.

anoniem13724 21 February 2018 20:23

2 kapteins op 1 schip gaat altijd fout

je zal de 2e router als switch moeten instellen, dus dhcp uit en de wan poort leeg laten

anoniem14945 21 February 2018 22:13

Twee routers achter elkaar is inderdaad niet aan te bevelen (tenzij je er veel verstand van hebt, maar dan had je de vraag niet gesteld).

Als je netwerkpoorten te kort komt, kun je beter de tweede router vervangen door een switch van een paar tientjes. Die doet namelijk niet meer dan dat: het aantal netwerkpoorten uitbreiden. Hiermee blijft alles binnen 1 netwerk en hoef je verder niks in te stellen.

anoniem14733 21 February 2018 22:23

Het is zeker mogelijk, maar inderdaad is het dan beter een switch te gebruiken.
Je kunt ook de router als switch instellen, maar dat vergt wat configuratie en je verliest er dan een LAN poort mee.

Switch is gewoon handiger en in dat geval ook goedkoper.

anoniem13724 22 February 2018 05:34

nu komt nog de vraag heeft hij een 2e router nog liggen of moet deze nog gekocht worden

bij nog kopen is een switch beter

anoniem35068 22 February 2018 09:04

Dat ligt er aan of hij een extra wifi netwerk wil hebben. Wifi accesspoints zijn over het algemeen duurder dan routers.

anoniem57787 23 February 2018 18:27

Het gaat mij hoofdzakelijk om een extra accespoint
Dat binnen hetzelfde netwerk werkt. Hoe maak ik dat

anoniem14945 23 February 2018 23:46

Heb je al een tweede router, of moet je nog iets kopen? En kun je een netwerkkabel leggen tussen je eerste router en de plek waar je het access point wil hebben? Er zijn meerdere oplossingen, maar aan de hand van deze twee vragen zijn sommige geschikter dan andere.

anoniem38560 24 February 2018 09:49

Veer routers kunnen als access point ingesteld worden. Misschien handig als je merk en model even aangeeft.

anoniem57787 25 February 2018 08:10

De kabel ligt er al, met de aansluitingen. Ik heb nog wat ouwe meuk liggen, maar voor 30 euro heb ik een nieuwe router. Het gaat mij er dus om dat dit nieuwe accesspoint in hetzelfde netwerk zit als mijn router


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:26.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.