Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   Opstartdisc met Win XP op moderne computer?? (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=81901)

westerling 16 January 2018 07:33

Opstartdisc met Win XP op moderne computer??
 
Sommige oude programma's werken niet op Win 10.

Daarom bewaar ik mijn oude PC met Win XP voor het gebruik van oude programma's.
Best lastig, vergt meer bureauruimte.

Waar kan ik tegenaan lopen als ik de oude schijf in een USB-behuizing plaats en die als opstart drive voor de moderne PC gebruik?


Of iemand een beter idee?

Lange Pier 16 January 2018 09:05

https://my.vmware.com/web/vmware/fre...on_player/14_0
Virtueel XP erop zetten, nieuwe PC's hebben een UEFI i.p.v. bios en een GPT schijf waar XP niets mee kan.

Maar vrijwel alle progs zijn in W10 te draaien heb ik gemerkt, geïnstalleerd in de compatibiliteits modus.

Over welke software gaat het dan hier?

dappertje 16 January 2018 09:10

Dat gaat niet werken. Maar er is wel een oplossing. Je kan hem in een virtuele omgeving draaien.
Daarvoor bestaat Hyper V. In Hyper V kan je net zo veel virtuele machines maken als je wil, natuurlijk afhankelijk van je hardware. En in die machine kan je XP of Vista of 7 enz. draaien, zelfs linux.
Hyper V is een onderdeel van Windows 10 Pro, helaas niet van Home.
VMWare is inderdaad ook een oplossing maar dat schijnt problemen met de virtuele netwerkkaart te geven.

Lange Pier 16 January 2018 09:58

Vmware WS heeft daar geen problemen mee (links graag anders is het stereospirisme), vrougah miss. met player, die Hyper V is een Microsoft product en heeft wel veel problemen net zoal die VirtualBox.

https://technet.microsoft.com/en-us/...(v=ws.11).aspx
https://www.virtualbox.org/report/10

dappertje 16 January 2018 11:03

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Lange Pier (Bericht 684192)
Vmware WS heeft daar geen problemen mee (links graag anders is het stereospirisme), vrougah miss. met player, die Hyper V is een Microsoft product en heeft wel veel problemen net zoal die VirtualBox.

https://technet.microsoft.com/en-us/...(v=ws.11).aspx
https://www.virtualbox.org/report/10

Ik denk dat je 1 link vergeten ben voor "stereospirisme".
https://communities.vmware.com/thread/574337
en meerdere

BlackTiger 16 January 2018 15:29

Citaat:

Of iemand een beter idee?
Weet niet of het een beter idee is, maar waarom niet de kast onder je bureau geplaatst en dan via een KVM switch (klik) de twee pc's besturen?
Dan heb je wel twee pc kasten, maar slechts 1 monitor en 1 toetsenbord en 1 muis nodig. Schakelen werkt via de scrollock toets of bij sommigen zelfs middels een aparte bijgeleverde knop.
Prijs is 20 a 30 euro. Ik zou wel een usb model nemen en geen ps/2 model. Dan kun je 'm later ook nog gebruiken.
Werkt perfect, dergelijke dingen al jaren in gebruik.

westerling 17 January 2018 21:24

#Lange Pier
Ik draaide Photoshop 8.0.1. tot voor kort gewoon op mijn Win10, d.w.z. tot een update van Windows enige maanden geleden.

Gelukkig heb ik mijn oude PC nog met WinXP, maar mijn grote wens is toch deze oude versie van Photoshop op mijn moderne computer te draaien.

Waarom vergalt Microsoft mijn draaiende programma's?

westerling 17 January 2018 21:27

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door BlackTiger (Bericht 684194)
Weet niet of het een beter idee is, maar waarom niet de kast onder je bureau geplaatst en dan via een KVM switch (klik) de twee pc's besturen?
Dan heb je wel twee pc kasten, maar slechts 1 monitor en 1 toetsenbord en 1 muis nodig. Schakelen werkt via de scrollock toets of bij sommigen zelfs middels een aparte bijgeleverde knop.
Prijs is 20 a 30 euro. Ik zou wel een usb model nemen en geen ps/2 model. Dan kun je 'm later ook nog gebruiken.
Werkt perfect, dergelijke dingen al jaren in gebruik.

Ga ik wellicht doen.

erikdenhouter 17 January 2018 22:17

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door westerling (Bericht 684215)
Ik draaide Photoshop 8.0.1. tot voor kort gewoon op mijn Win10, d.w.z. tot een update van Windows enige maanden geleden.

En dat hoort op Windows 10 te kunnen draaien.

Wat zijn de problemen ?
Je kan het programma dé-installeren, en opnieuw installeren ?

westerling 18 January 2018 08:19

Citaat:

En dat hoort op Windows 10 te kunnen draaien.

Wat zijn de problemen ?
Je kan het programma dé-installeren, en opnieuw installeren ?
Uiteraard heb ik Photoshop 8.0.1. geheel verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Ik krijg een foutmelding "Unable to continue because of a hardware or systeme error. Sorry, but this error is unrecoverable".

Ik heb op zich wel een image van mijn C-schijf (mei 2017), en dan werkt het wel weer. Maar het voert te ver om een nieuwe image van mijn huidige configuratie te maken en de oude image terug te zetten.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:34.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.