Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Software Overige (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=119)
-   -   Geen inlog bij het opstarten van windows (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=33836)

anoniem20889 18 November 2006 02:05

Geen inlog bij het opstarten van windows
 
Hallo


Ben 4 maanden geleden begonen met het inkopen van nieuwe computer,
Onderdelen even kort samen gevat de amd athlon 64 bit x2 5200+ dual core
2 interne cd/dvd branders van plexstor 2 harde schijfen van maxtor exstern,
Twee keer 250 gb en de nvidia quadro video kaart pci-e 256 mb.
De asus m2n32wirles-delux edition met 2 kingston geheugen bankjes,
Van elk 2 gb type nummer khx6000d2k2/2g en als laatste de creative,
Sound blaster x-fi fatal1ty met brack out box dit alles zit in zijn geheel,
En en mooie camelion kast green met black lite kleur groen,

Nu komt het probleem heb mijn oude harde schijfen,
Van western digital 80 gb en de maxtor 80 gb daimant plus 9
Bij dit geheel geplaats bij het opstarten van windows,
Kreeg ik en melding van de cpu instelling zijn gewijzigt,
Sla de nieuwe gegevens op en start vervolgens opniuew op.
Zo gezecht zo gedaan na het posten van het begin scherm,
Komt er plotseling en blauw scherm met teksten en cijfers,
Die in korte tijds limiet niet te lezen zijn wat kan hier van het probleem zijn?
Heb al de schijfen verwijderd en bij mijn broer getest waar ze oorspronkelijk,
Van daan kwamen mijn oude systeem had ik aan hem gegevens,
Toen ik al mijn onderdelen binnen heb gekregen daar blijk niks aan de hand,
Te zijn vervolgen ben ik maar geen kijken in de bios van windows,
Heb daar geen aanpasingen hoeven doen wandt alles stond zo als het moet.
Als laatste kwam ik nog op het idee om windows te instaleren,
op de nieuwe schijfen van maxtor maar te ver geefs krijg de ene fout meldind,
Naar de andere het zijn bestanden van het type sys. die de boos doender zijn,
Bij het begin van de instalatie kan er nog geformateerd worden,
Nou dus niet meer later kon windows zelfs niet meer geinstaleerd worden,
En ga zo maar door heb voor ongeveer 8000 euro aan gegevens op bijde,
Schijfen staan het zou fijn zijn op dat te gebruiken in combinatie,
Met het nieuw aangeschafde matriaal zo als vermels staat.

Jullie denken vast van wat lult deze gast nou lang,
Dit heeft als reden dat ik geen onduidelijk heden van mijn kant wil schepen,
Mocht dit wel het geval zijn laat mij even weten!
Heeft eimand en oplossing of sugestie dan hoor ik dit graag.


Met vriendelijke groet: J.Gojkovic

anoniem18037 18 November 2006 10:28

Kan het zijn dat je bij inbouwen van de harde schijven per ongeluk een jumpertje heb omgezet je geeft aan dat je cpu instellingen gewijzigt zijn als je alleen een andere schijf hebt ingebouwt geeft hij niet zoeen melding. Wat voor foutmelding geeft windows bij het instaleren?

anoniem13576 18 November 2006 10:44

Misschien is 1 van de geheugenbankjes niet goed.
Probeer 't eens met 1 geheugenbankje....en dan met dat andere geheugenbankje.

anoniem13255 18 November 2006 13:12

Mogelijk is je voeding te zwak.

Koop een externe 3.5" behuizing voor de harde schijven, en zet ze daar erin, dan kan je ze als USB-externe harde schijf gebruiken. Maar dan nog moet je wel een goede voeding erin zetten met veel vermogen, geen Sweex of T-tec shit.

anoniem20961 21 November 2006 09:43

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat het aan een geheugenbank of een voeding ligt.

Het is niet raadzaam om harde schijven uit een oud systeem met daarop het besturings systeem in een andere pc te gebruiken om daarvan op te starten.

Het best is dat je met de nieuwe schijf opstart en daar een nieuwe installatie op uitvoerd.
De andere schijven, oude, er bij hangt en dan de gegevens die je wilt bewaren overzetten.

Vraagje: Heb je voor 2 schijven gekozen om een RAID leven te maken of om de capaciteit.

Als je niet met je nieuwe harde schijven kan opstarten dan even controleren of je jumpers goed staan. Dit werd ook al eerder gemeld.

MvG Jan Breel

anoniem13302 23 November 2006 12:41

Hahahaha, arme Chilly-Bone.
1 vraagje, binnen een paar dagen 4 verschillende antwoorden ;)

Die weet niet meer waar hij het zoeken moet :D

anoniem17980 23 November 2006 18:29

Het kan inderdaad aan veel dingen liggen, maar het meest vrees ik een voorgebruikte volle schijf uit een andere computer, met foute drivers.

anoniem20889 24 November 2006 12:42

Hallo


Hartelijk bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag!
Inmiddels ben ik hier mee aan de slag geweest maar,
Kwam tot de conclusie dat het beste zou zijn om het gehele systeem,
Lekker naar de speciallist te brenen en goede kennis van me,
Deze heeft mij verzeker voor woensdag aan stande,
Moet en oplossing te komen en maak deze dan ook klaar,
Nog even dit met merdere antwoorden lijkt mij beter voor de opties,
Wandt dan ben je niet al te snel uitgekeken voor reapartie enz.
Heb nog wel en topic staan onder software hoopelijk kunnen julie mij,
Hier bij ook van dienst zien hoor het nog wel tot ziens en bedankt.

Met vriendelijke groet: J.Gojkovic


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:08.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.