Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Websites maken (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Meerdere mappen hosten met apache (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=23640)

anoniem13279 1 June 2005 22:14

Meerdere mappen hosten met apache
 
Hoi

Ik heb een pc waar ik een site wil mee hosten m.b.v. apache. Ik heb alles geinstalleerd en ik heb een forum gemaakt. Nu wordt standaard alleen public en site publiek gemaakt door apache. Nu wil ik nog een extra map toevoegen aan het publieke gedeelte met het forum erop.

anoniem13181 1 June 2005 22:15

Dat kan je door virtual hosts te configureren: Apache vhosts

anoniem13279 2 June 2005 11:50

Zal het proberen dus 8-|

anoniem13279 2 June 2005 12:26

Ik kom er niet uit (cry)

anoniem13181 2 June 2005 13:13

Heb je de httpd.conf aangepast? Stuur anders maar even op naar me.

anoniem13279 2 June 2005 14:46

nee, zal het opsturen.

anoniem13181 2 June 2005 15:12

Dat is juist wat je moet wijzigen om meerdere sites te kunnen hosten. Ik heb je eerste post nog eens nagelezen. Wil je dat mensen je site via je ip-adres benaderen of wil je dat via domein-namen doen? Als mensen je site alleen via je ip-adres kunnen benaderen (dus via: http://xxx.xxx.xxx.xxx is het sowieso niet mogelijk om meerdere sites te hosten (red: tenzij die mensen hun hosts aanpassen).

Een alternatief is om gewoon een folder in je site te zetten: http://xxx.xxx.xxx.xxx/forum/

anoniem13279 2 June 2005 15:31

Ik zal het even uitgebreid uitleggen :-)
Ik heb een webhostprogramma geinstalleerd dat hete phpdev. Dit maakt gebruik van apache, in de moeilijke :-P handleidin staat dat de mappen die standaard gedeeld staan de volgende zijn. http://localhost/public en http://localhost/site
Nu moet de volgende map daar bij http://localhost/forum. Ik kan het forum helaas niet naar public kopieren. Als ik dat doe wordt je als je een account wilt registreren teruggestuurd naar de map 'forum' die niet gedeeld is. Dan staat er MySQL acces not restricted of zoiets. Ik hoop zo iets duiderlijker te zijn :-) . Ik begrijp niet zo heel veel van apache behalve wat standaard dingen.

anoniem13181 2 June 2005 16:01

phpbb? Zo ja: ik zie dat je phpMyAdmin ook hebt. Laat me even weten of je daar mee om kan gaan. (http://localhost/phpmyadmin/)

anoniem13279 2 June 2005 16:39

Ik kan met het php forum omgaan. Het forum is gemaakt met invionboard (invision ps). (php)
Ik kan daar mee omgaan. Met MySQL helaas wat minder.
Het adress van het forum is nu http://82.72.146.62/public/forum/index.php
Maar op het moment dat je op registreren drukt of wat dan ook gaat-ie naar de map forum maar dan niet in het publieke gedeelte :-S maar in de gewone map die niet gedeelt is.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:22.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.