Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   foute weergave mapgrootte (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=80023)

anoniem26138 6 October 2015 00:07

Ja de SMART gegevens doet een Windows schijfcontrole niet, maar Windows zelf kan wel SMART alerts geven. SMART is overigens niet voor een partitie, dat zijn gegevens van de hele schijf, ook (en daar is SMART goed in) de statistische gegevens waarmee je op een gegeven moment kan aannemen dat je in 'geleende tijd' leeft met dat ding omdat hij statistisch gezien al kapot zou kunnen zijn.

Dit soort controles is bij problemen een kwestie van en-en; wat de ene je niet vertelt kan de ander je misschien. Het totaal plaatje geeft je meer zekerheid.
Ja, ik zou ook SMART uitlezen, maar dan via Speedfan omdat ik dat gewend ben, maar het is net de vraag hoe ver je wil gaan, want het ging in dit geval om een verkeerde weergave van de vrije ruimte, niet om corrupte bestanden.
Neemt niet weg dat het in het uiterste geval best veroorzaakt kan zijn geweest in één rotte sector.

anoniem17266 6 October 2015 19:26

1 Bijlage(n)
Zoals gezegd kan ik geen twee vinkjes zetten.
De lay-out van de schijfcontrole (zoals hiervoor aangegeven) ziet er dan ook anders uit als in het eerder gegeven voorbeeld.
Ik draai op Windows 10 (zie bijlage)

anoniem26138 6 October 2015 22:37

Inderdaad heeft MS weer een verandering van schijfcontrole bij Windows 8 ingevoerd. Er wordt met regelmaat aan onderhoud gedaan, waaronder de diskcontrole:
http://www.eightforums.com/tutorials...ndows-8-a.html


Als je in dat venster op 'scannen' klikt, gaat het dan niet van start ?

Anders kan je ook nog in een prompt (met Administratieve rechten gestart) de nog steeds geldende opdracht geven:
Code:

chkdsk  D:  /R
(D: is je stationsletter)

Maar gezien de melding in dat scherm dat een controle niet nodig is, hoef je niet echt een uitslag met fouten te verwachten.

HDTune zou ik (daarom) nog wel proberen.

anoniem17266 7 October 2015 11:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door erikdenhouter (Bericht 668156)
Inderdaad heeft MS weer een verandering van schijfcontrole bij Windows 8 ingevoerd. Er wordt met regelmaat aan onderhoud gedaan, waaronder de diskcontrole:
http://www.eightforums.com/tutorials...ndows-8-a.html


Als je in dat venster op 'scannen' klikt, gaat het dan niet van start ?

Anders kan je ook nog in een prompt (met Administratieve rechten gestart) de nog steeds geldende opdracht geven:
Code:

chkdsk  D:  /R
(D: is je stationsletter)

Maar gezien de melding in dat scherm dat een controle niet nodig is, hoef je niet echt een uitslag met fouten te verwachten.

HDTune zou ik (daarom) nog wel proberen.

Heb HDTune ook uitgevoerd; deze geeft geen fouten aan bij het scannen. Hij kan overigens alleen maar de gehee HD scannen en geen afzonderlijke partitie. Maar zoals gezegt; geen fouten aangetroffen en omdat ik de D-schijf heb geformateerd, werkt alles nu ook weer prima.

Bedankt allemaal...

anoniem26138 7 October 2015 17:56

Houden zo, en succes.

anoniem54435 7 October 2015 18:09

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door jeronimo33 (Bericht 668163)
Heb HDTune ook uitgevoerd; deze geeft geen fouten aan bij het scannen. Hij kan overigens alleen maar de gehee HD scannen en geen afzonderlijke partitie. Maar zoals gezegt; geen fouten aangetroffen en omdat ik de D-schijf heb geformateerd, werkt alles nu ook weer prima.

Bedankt allemaal...

Als D een partitie is??? [ dus geen aparte schijf ] heeft HD Tune ook daar zijn werk gedaan.

anoniem26138 7 October 2015 19:34

Dat klopt, en weet jeronimo33 ook. Hdtune test het oppervlak van de hele schijf zonder de grenzen van de partities te kennen.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 13:07.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.