Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows 10 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=163)
-   -   Licentie verloopt binnen enkele dagen (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=80466)

anoniem58029 6 February 2016 12:40

Licentie verloopt binnen enkele dagen
 
Goede middag.
Op 2 januari ben ik over gestapt van W7 naar W10.
Eergisteren kreeg ik de melding dat mijn licentie binnen kort tijd verloopt.
Via fora gelezen dat je dan je Microsoft moet bellen. Gedaan.
Ze hebben van alles geprobeerd maar het is niet gelukt om de licentie weer goed te krijgen.
Microsoft zegt dat ik W7 opnieuw moet installeren en daarna weer terug naar W10.
Hier zie ik enorm tegenop. Voor dat ik W10 weer heb zoals ik het nu heb, ben ik een week verder.
Weten de allesweters een snellere oplossing?
Dat ik W10 kan behouden zoals ik het nu heb, met een draaiende licentie?

Alvast bedankt voor de tijd.

anoniem45394 6 February 2016 14:05

Heb jij wel een legale licentie?

anoniem58029 6 February 2016 15:41

Dank voor je reactie.
Ik heb in 2012 een Samsung laptop via Bol.com gekocht.
Lijkt mij dat daar een legale licentie bij zit.

anoniem14945 6 February 2016 16:07

Lijkt me wel. Weet je zeker dat de melding van Windows is? Microsoft spreekt normaal gesproken namelijk niet over 'licentie', maar over 'gebruiksrecht' of 'productcode'.

anoniem27570 6 February 2016 16:10

Citaat:

Ze hebben van alles geprobeerd maar het is niet gelukt om de licentie weer goed te krijgen.
Microsoft zelf aan de lijn?
Zou wel heel vreemd zijn dat ze het zelf niet kunnen......

anoniem58029 6 February 2016 16:13

Dat zou best wel kunnen. Als je er op zoekt in fora, dan spreken ze steeds over 'uw licentie verloopt binnenkort.'

anoniem58029 6 February 2016 16:16

Lange Pier: Ik heb Microsoft gebeld. Ik heb lang aan de telefoon gehangen. De persoon die mij hielp heeft regelmatig de tech. dienst gevraagd. Op een gegeven moment werd er gezegd dat ik W7 opnieuw moet installeren en daarna W10 opnieuw erop zetten. Dat gaat erg lang duren.
Vandaar mijn vraag aan jullie: Is er een alternatief voor helemaal terug gaan naar W7?

anoniem45394 6 February 2016 16:31

Welke licentie heb jij? een "home" of een "zakelijke"licentie

http://windows.microsoft.com/nl-nl/w...iness#T1=tab01

anoniem45394 6 February 2016 16:44

Gaat het hier niet om een Office licentie of een ander Windows product met een beperkte geldigheidsduur?

anoniem58029 6 February 2016 16:59

p-a-n-g, mijn W7 was de home premium versie.
mijn w10 versie is de home versie.

Waarom zou ik als particulier een zakelijke versie kopen? En via Bol.com, kun je daar zakelijke computers kopen?

anoniem45394 6 February 2016 17:25

kijk eens in je configuratiescherm onder de eigenschappen van jouw Windows of de status wel "geactiveerd" is. Ik heb het vermoeden dat jouw W7 al niet goed geactiveerd was en dat daarom de W10 automatisch ook geweigerd wordt

anoniem45394 6 February 2016 17:31

Heb jij jouw W7 geŘpgraded naar W10 of heb je een schone installatie van W10 gedaan?


U hebt media gemaakt en een schone installatie uitgevoerd van Windows 10, in plaats van eerst een upgrade van de vorige versie van Windows uit te voeren.

Om via de iso-installatiekopie of upgrademedia die u het hulpprogramma voor het maken van media hebt gemaakt te kunnen upgraden naar Windows 10, moet u de optie Deze pc nu bijwerken selecteren.

Als u een schone installatie in plaats van een upgrade hebt uitgevoerd, wordt u gevraagd een Windows 10-productcode in te voeren of een nieuwe licentie te kopen om Windows 10 te activeren. Dit komt doordat we uw gratis upgrade niet kunnen registreren bij de activeringsservers omdat u geen upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd. U moet teruggaan naar de vorige versie van Windows, de vorige versie activeren en vervolgens upgraden naar Windows 10.

anoniem58029 6 February 2016 17:33

Windows-activering
Windows is geactiveerd.
Producy-id: 00326- en drie getallen van 5 cijfers of letters.

anoniem58029 6 February 2016 17:40

Begrijp ik hieruit dat u ook vind dat ik terug moet naar 7 en daarna naar 10?

Als er geen andere mogelijkheid is, heeft het dan zin om een kopie van C: te maken?
Hoe lang moet ik wachten totdat ik weer een melding van de upgrade naar 10 krijg?
Kan ik de bestanden van C:\ van W10 gewoon kopieeren naar w7?

anoniem45394 6 February 2016 17:51

Neen, als W10 geactiveerd is, is er een legitieme licentie die levenslang geldig is. De melding van de verlopende licentie moet ergens anders van zijn. Waarschijnlijk van een Microsoftproduct met een licentie met beperkte levensduur dus iets waarvoor je om de zoveel tijd voor moet betalen

anoniem45394 6 February 2016 17:54

Kun je eens een "printscreen" van de verlopende licentie vermelding maken want ik begrijp niet waarom jouw licentie zou moeten verlopen

anoniem54435 6 February 2016 18:12

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door xvda (Bericht 671530)
Begrijp ik hieruit dat u ook vind dat ik terug moet naar 7 en daarna naar 10?

Als er geen andere mogelijkheid is, heeft het dan zin om een kopie van C: te maken?
Hoe lang moet ik wachten totdat ik weer een melding van de upgrade naar 10 krijg?
Kan ik de bestanden van C:\ van W10 gewoon kopieeren naar w7?

..
..Mocht het toch tot een herinstallatie komen,???

Lang wachten hoeft niet meer.

https://www.microsoft.com/nl-nl/soft...load/windows10

anoniem14733 6 February 2016 19:11

In plaats van een herinstallatie kun je sowieso op een nette manier gewoon de upgrade ongedaan maken en terug naar Windows 7.
Dan kun je daar nog eens controleren of alles goed geactiveerd is zoals p-a-n-g al schreef maar ook evt. sfc /scannow draaien als controle dat alle systeembestanden in orde zijn en dan blijven tenminste alle dingen voor je behouden.

Evt. kun je ook bij Windows 7 blijven, die wordt nog ondersteund tot 2020 en tegen die tijd is het weer tijd voor een nieuwe pc vermoedelijk.
Dat doe ik overigens ook met mijn W7 computers.

anoniem26138 6 February 2016 20:10

Ik zou ook best een schermafbeelding zien van de melding, zeker omdat de installatie zelf verteld geactiveerd te zijn. Gebruik dit ook tegenover Microsoft als argument.

anoniem58029 7 February 2016 09:23

Hoe kan ik een afbeelding invoegen. IK kreeg vanmorgen weer een melding : "De licentie van Windows verloopt binnenkort."
U moet Windows activeren in Instellingen.
Maar als je daar heen gaat dan zie je dat W10 geactiveerd is.

anoniem58029 7 February 2016 09:26

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Desperado (Bericht 671534)
..
..Mocht het toch tot een herinstallatie komen,???

Lang wachten hoeft niet meer.

https://www.microsoft.com/nl-nl/soft...load/windows10

Desperado, ik begrijp jouw link niet. Sorry

anoniem54435 7 February 2016 10:07

Goed Lezen daarmee kun je [als het nodig is ] een W10 installatie uitvoeren.
En hoef je niet op het icoontje te wachten .

anoniem58029 7 February 2016 10:15

Kan ik nergens een werkende (oem) licentie voor een paar tientjes kopen? Dat scheelt heel wat uurtjes ergernis.

anoniem54435 7 February 2016 10:26

Nee dat lukt niet .

Dit zou je moeten zien .

Bijlage 18789

anoniem45394 7 February 2016 10:26

Maak een printscreen, (meestal met de toets PrtSc) zoek de foto op in je afbeeldingen of waar hij maar opgeslagen wordt. (even de bijsnijden zodat al te persoonlijke data verwijderd worden)
Open http://tinypic.com/ en upload de foto daar
verklein de foto voor messagebord (640x860) ofzo
kopieer de link voor fora ( in het rijtje met links naar de foto)
plak deze link hier in een berichtje en verstuur
en voilla hier staat jouw printscreen

anoniem58029 7 February 2016 10:35

http://i65.tinypic.com/jtrt4m.jpg

anoniem58029 7 February 2016 10:38

http://i66.tinypic.com/szzwh4.jpg

anoniem45394 7 February 2016 11:04

Dit begrijp ik niet, hier moet je Microsoft over bellen, jouw Windows is geactiveerd dus jouw licentie is in orde want anders werd Windows niet geactiveerd. Als jouw Windows geactiveerd werd is de licentie geldig en die blijft geldig zolang jij deze Windows op deze computer ge´nstalleerd hebt. Even een vraag voor de securigheid: heb jij ooit een nieuwe harde schijf in deze computer gezet of heb je deze Windows op een andere computer proberen te installeren? In dat geval zou het kunnen zijn dat Windows zegt dat de licentie niet geldig is en moet je deze Windows alsnog telefonisch activeren. Dat kan middels een computergestuurd gesprek waarin jij een nieuwe code krijgt na eerst een code ingevoerd te hebben

anoniem27570 7 February 2016 11:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door xvda (Bericht 671519)
Lange Pier: Ik heb Microsoft gebeld. Ik heb lang aan de telefoon gehangen. De persoon die mij hielp heeft regelmatig de tech. dienst gevraagd. Op een gegeven moment werd er gezegd dat ik W7 opnieuw moet installeren en daarna W10 opnieuw erop zetten. Dat gaat erg lang duren.
Vandaar mijn vraag aan jullie: Is er een alternatief voor helemaal terug gaan naar W7?

Denk dat je toen de fabrieksinstelling weer had teruggezet het probleem allang was opgelost, we zijn nu bijna een dag verder......

Wat zou een image handig geweest zijn maar dat is mosterd.......

anoniem26138 7 February 2016 12:48

Vind ik ook Microsofts verantwoordelijkheid.

Ik zou voor de zekerheid Speccy installeren, en kijken wat er onder 'Besturingssysteem - Serienummer' staat. Als daar een 5x5 karakter key staat, voor de zekerheid die noteren en goed bewaren.
Wie weet kan je die key ook gebruiken om nu alsnog het activeringsproces af te ronden.

anoniem27570 7 February 2016 13:39

Voor OEM's is de leverancier die het erop heeft gezet verantwoordelijk en niet Microsoft, ze hoeven niet eens te helpen maar deden het wel, hielp alleen niets.:cool:

anoniem58029 7 February 2016 13:43

Erik, daar zie ik een heel ander serienummer staan, dan er op de onderkant van mijn laptop staat voor W7. Ik dacht dat het nummer van W7 door W10 over genomen werd.

anoniem45394 7 February 2016 14:13

Die op de onderkant staat kan een volumecode zijn dwz dat de fabrikant een fors aantal licenties ingekocht heeft allemaal met dezelfde productcode. Deze licentie kan dan bv 1000 keer ge´nstalleerd worden. Windows geeft dan aan elke installatie een eigen unieke code welke dan in de bios vermeld wordt. De code die op de onderkant staat is alleen maar de code waaronder de fabrikant de Windows heeft ingekocht.

anoniem58029 7 February 2016 14:20

p-a-n-g-, en hoe nu verder?
Bij de leverancier van mijn laptop langsgaan heeft weinig zin, denk ik.
Heeft Microsoft daar een oplossing voor?
Als jouw verhaal klopt, dan ben ik niet de eerste die met dat probleem zit. Toch?

anoniem54435 7 February 2016 14:30

Probeer gewoon die code op de onderkant te activeren . kan niets mis gaan , als hij niet geaccepteerd wordt,
Blijft alles zoals het nu is.

anoniem26138 7 February 2016 14:38

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door xvda (Bericht 671567)
Erik, daar zie ik een heel ander serienummer staan, dan er op de onderkant van mijn laptop staat voor W7. Ik dacht dat het nummer van W7 door W10 over genomen werd.

Het is een sleutel die nu in je systeem staat, hoeveel je er aan hebt weet ik niet omdat er met nieuwe vormen via het BIOS gewerkt wordt, en daar ben ik niet bekend mee.

Maar dat je die sleutel er uit hebt voordat je Windows misschien stopt leek mij minstens te doen.
Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Desperado (Bericht 671571)
Probeer gewoon die code op de onderkant te activeren . kan niets mis gaan , als hij niet geaccepteerd wordt,
Blijft alles zoals het nu is.

Leek mij ook, maar het lijkt mij inmiddels beter pas te activeren zodra Windows er mee stopt. Juist omdat er staat dat het al geactiveerd is, zou ik er niet aan tornen voor het onvermijdelijke.
Of heeft dat mogelijk een schaduwkant ?
.

anoniem58029 7 February 2016 14:43

Dat heb ik al geprobeerd. De code onder de laptop geeft foutcode 0xc004f210. Ben aan het zoeken op internet, maar ga nu eerst even lunchen.

anoniem26138 7 February 2016 15:06

Foutcode: 0xC004F210

"De productcode die u hebt opgegeven, kan niet worden gebruikt om deze versie te activeren.

Deze fout wordt mogelijk weergegeven als u een productcode hebt opgegeven voor een andere versie van Windows dan de versie die op uw apparaat is ge´nstalleerd. Deze fout kan ook worden weergegeven als u eerder een upgrade hebt uitgevoerd naar Windows 10, maar de huidige versie van Windows die op uw apparaat is ge´nstalleerd niet overeenkomt met de versie waarop u recht hebt."

(Je mag b.v. een W7 Starter of Home alleen naar een Windows 10 Home upgraden, niet naar Prof)
.

anoniem58029 7 February 2016 15:25

Dus begrijp ik het niet. Ik had 7 home (premium) en nu 10 home.
Ik begrijp niet waar het mis gaat.

anoniem45394 7 February 2016 15:35

Hoe ziet jouw opstartscherm er uit? is dat het oude vertrouwde W7 scherm of een nieuw W10 scherm?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:45.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.