Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Windows Vista/Windows 7 (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=160)
-   -   Foutmelding: "windows verkenner werkt niet meer" (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=47309)

anoniem22701 19 April 2008 15:51

Foutmelding: "windows verkenner werkt niet meer"
 
Heey,
Toen ik gister bezig was op mijn pc kwam ineens de foutmelding:

"Windows verkenner werkt niet meer.
Er wordt naar een oplossing voor het probleem gezocht..."

"Windows Verkenner wordt opnieuw opgestart.."

nou krijg ik deze melding weleens vaker, bijv. als een map vast loopt, maar dat is dan maar eenmalig, het probleem nu is, dat het niet eenmalig is, maar dat die 2 meldingen ONEINDIG achter elkaar komen..
Als ik nu de pc opnieuw opstart, loopt hij vast op het bureaublad..

Dus ik kan alleen via de veilige modus(ik zit nu in veilige modus met netwerkmogelijkheden)

maar als ik in de veilige modus naar het bureablad gaat krijg ik weer de 2 meldingen constant achterelkaar

systeemherstel geprobeerd, maar alsnog die melding

weet iemand wat ik moet doen?

thanks

anoniem13425 19 April 2008 16:57

Het kan best veroorzaakt zijn door Malware.
Kijk eens of taakbeheer wel werkt. Rechtermuisknop op taakbalk en kiezen voor taakbeheer. Dan zoeken naar het proces explorer.exe (let op.... precies zoals het hier staat). Als dat niet aanwezig is, dan kun je dat in XP toevoegen op het tabblad Toepassingen > Nieuwe taak. Ik vermoed dat dat in Vista ook zo is. Probeer dat eerst eens.

anoniem22701 19 April 2008 17:11

Staat er gewoon bij, wat nu?

anoniem13425 19 April 2008 17:22

Iets bijzonders gedaan de laatste tijd op Vista? Iets geïnstalleerd (SP1 misschien?).

Als ik Google op het probleem, kom ik het erg vaak tegen, maar dan zo omstreeks juni/aug 2007. Microsoft zou dat probleem al lang opgelost moeten hebben met de updates.
Ik zou eens scannen met PrevxCSI dan kun je zien of je last van malware hebt. PrevxCSI kan het evenwel niet verwijderen.

http://www.idealsoftware.nl/prevx2nl/prevxcsi.html

anoniem22701 19 April 2008 17:37

Edit: ja sp1 geinstalleerd, ik had het probleem daarvoor ook al, maar het was toen op een of andere manier opgelost, maar weet niet meer hoe

Scan:
niks gevonden..

anoniem13425 19 April 2008 17:52

Dat er niks is gevonden is op zich een heel goed teken. Ik heb te weinig verstand van Vista om je verder te helpen. Anderen hier wel hoor, die springen wel bij. Je zou ook kunnen Googlen op het probleem en kijken of je het dan kan oplossen.


"verkenner Vista werkt niet"....

anoniem22701 19 April 2008 19:04

bijna hele dag gegoogled, niks gevonden dat hielp, maar bedankt voor je hulp;)

anoniem13425 19 April 2008 22:32

Potjandozie....

Nou medeforummers.... en Vista gebruikers.... Wie helpt?

Heeft De Vista CD (net als XP) een raparatie mogelijkheid?

anoniem22701 20 April 2008 11:04

Weet ik niet, als dat zo is, hoe kom ik daar dan?

anoniem26138 20 April 2008 11:22

Nou weinig hulp van de Vista gebruikers.... Ook ik heb geen Vista, maar...

Dat je al eerder van dit soort meldingen had, was al niet goed.

Probeer eens in een opdrachtpromp (ergens in het menu Start - programma's, als dat bij Vista ook zo staat) om een diskcontrole uit te voeren.
Type daar
Code:

CHKDSK  C:  /F  /R
Waarschijnlijk moet je opnieuw opstarten daarna, om de controle te starten, omdat het station C: in gebruik is.

Daarna:
In de opdrachtprompt type
Code:

SFC  /scannow
Ik weet niet of je de Vista DVD hierbij nodig hebt, en óf je die hebt.

Is het daarna misschien een idee om een nieuwe account aan te maken om te proberen ?


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:56.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.