Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Websites maken (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Doorlinken naar blog (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=44821)

anoniem23045 6 January 2008 17:20

Doorlinken naar blog
 
Hii ,


Mijn vriend heeft een blog aangemaakt en zou nu graag daarvan een .be adres maken. Hier zijn blog. Nu heeft hij een domeinaanvraag gedaan bij telenet en heeft een mail gekregen dat alles geactiveerd is. Nu, ik interesseer mij totaal niet in websites maken en hij weet er eigenlijk ook niet veel over. 'k Weet dat dit echt een beginnersvraagje is maarja ...

Dus :

1) Hij heeft een blog
2) Hij wil er een .be adres van maken
3) Hij doet een aanvraag bij telenet via mijn telenet (domeinaanvraag)
4) Hij krijgt een mail van dat alles geactiveerd
5) What next ?

Alvast Bedankt !:D
Grtz

anoniem13193 6 January 2008 17:38

Wat nu geregeld moet worden is dat de database van de huidige website geexporteerd wordt en vervolgens op de .be site wordt neergezet
Daarnaast moet de rest van de website worden verhuisd van de .com naar de .be
Dat kan je zelf doen door de site te downloaden en weer te uploaden onder het .be account
En anders vragen bij de telenet provider wat ze precies willen

anoniem15368 6 January 2008 17:41

Als hij alleen een domein heeft, heeft hij niet meer dan een naam in handen, geen opslagruimte oid. Met een beetje geluk kan je dat domein doorlinken naar de blog, dat zal je in de configuratiepagina van de hoster uit moeten zoeken.
Kan je niet doorlinken, dan zul je moeten upgraden naar een pakket inclusief opslag. Op deze opslag kun je dan een eenvoudig html-bestandje plaatsen dat doorlink naar de blog.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al een pakket hebt, en niet slechts de domeinnaam. Dan heb je waarschijnlijk ergens al de optie om door te linken, is dit niet het geval kun je alsnog dat html-bestandje plaatsen:
HTML-code:

<html>
<body>
<META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=http://www.google.com">
</body>
</html>


anoniem15368 6 January 2008 17:45

EDJ, ik denk dat jij de moeilijke oplossing aandraagt. Doorlinken is vele malen eenvoudiger en met zo goed als hetzelfde resultaat.
De hele blog verplaatsen heeft alleen effect als je de volledige controle over de scripts in handen wilt hebben, en volgens mij is dit bij de TS niet het geval.

PS: Robbe 001, kan je aub de titel aanpassen? Lees de Huisregels maar door!

anoniem23045 6 January 2008 18:17

Ok sry al ff gleedn dat ik ng op dit forum heb gezeten. Nuja nu hoor ik dat doorlinken eenvoudiger is. Maarja nu komt de vraag hoe dat in zijn werk gaat. Zo als al gezegt ik ken echt niks van websites maken.

anoniem28644 6 January 2008 21:37

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Quzex (Bericht 362142)
EDJ, ik denk dat jij de moeilijke oplossing aandraagt. Doorlinken is vele malen eenvoudiger en met zo goed als hetzelfde resultaat.

Absoluut niet. Dit is de beste oplossing om alles in eigen beheer te krijgen. Verder link je door naar de website / webblog van iemand anders, en dat staat niet echt professioneel.

anoniem13193 6 January 2008 21:42

als je doorlink moet de originele site (lees url) blijven bestaan.
Dat wil je als eigen beheerder niet
Dus is mijn optie wel de meest omslachtigste maar wel het meest handig.
Op deze manier verhuis je alles en heb je maar met 1 provider te maken.

Bij doorlinken heb je 2 risicofactoren (de originele en waar je naar doorlinkt)
Dus meest veilige is de optie is die ik voorstel.

En ja zoals jullie vermelden kan natuurlijk ook, alleen zou ik daar niet voor kiezen.
En ook hier geld dat natuurlijk de meningen kunnen verschillen.

anoniem28644 6 January 2008 21:45

EDJ,

Ik ben het helemaal met je eens. maar zoveel moeite is het niet om dat allemaal te verhuizen.

anoniem15368 7 January 2008 00:17

Elke aanbieder heeft een eigen configuratiepagina. Daar moet je inloggen met de gegevens die je gekregen hebt en daar moet dan een optie 'doorlinken' staan.

anoniem28644 7 January 2008 05:57

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Quzex (Bericht 362264)
Elke aanbieder heeft een eigen configuratiepagina. Daar moet je inloggen met de gegevens die je gekregen hebt en daar moet dan een optie 'doorlinken' staan.

Dat is absoluut niet altijd zo. Meestal moet je zelf een Redirect aanmaken.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:18.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.