Computer Idee Forum

Computer Idee Forum (http://forum.computeridee.nl/index.php)
-   Netwerk (http://forum.computeridee.nl/forumdisplay.php?f=153)
-   -   LG NAS N2R1D probleem (http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=75869)

anoniem55431 31 January 2013 11:34

LG NAS N2R1D probleem
 
goedendag,

ik heb 1,5 jaar geleden een NAS gekocht van LG alleen nu krijg ik het probleem als ik iets download via torrent of ik wil hem updaten naar nieuwe firmware krijg ik de melding dat er niet voldoende schijfruimte is terwijl er 2 TB in zit en de harde schijven zijn geformatteerd. hoe kan ik dit oplossen?

in enclosure mode kan ie niet booten via een restore iso, dus hoe kan ik de LG nas het beste helemaal resetten?

alvast bedankt

anoniem37947 31 January 2013 13:11

Hoi Basje.......

Als ik het goed begrijp staat er nu nog geen data op de schijven, heb ik dat goed?

Je hebt in bay 1 en 2 hd's zitten, neem aan van gelijke grote. Die dienen niet geformatteerd te zijn, je start de LG voor het eerst op in Enclosure Mode en door de firmware in de nas worden de schijven ingedeeld.
Je roept de nas uiteindelijk op via het ip nummer met je browser.
Inloggen met gebruiker admin, en dan pas kan je gaan aangeven of je de nas in Jbod of Raid1 wil gaan gebruiken.

Hoop dat je hier mee verder kunt.

Groeten, Theo

anoniem55431 31 January 2013 20:20

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door TheoTol (Bericht 632411)
Hoi Basje.......

Als ik het goed begrijp staat er nu nog geen data op de schijven, heb ik dat goed?

Je hebt in bay 1 en 2 hd's zitten, neem aan van gelijke grote. Die dienen niet geformatteerd te zijn, je start de LG voor het eerst op in Enclosure Mode en door de firmware in de nas worden de schijven ingedeeld.
Je roept de nas uiteindelijk op via het ip nummer met je browser.
Inloggen met gebruiker admin, en dan pas kan je gaan aangeven of je de nas in Jbod of Raid1 wil gaan gebruiken.

Hoop dat je hier mee verder kunt.

Groeten, Theo

Hoi Theo,

ja klopt heb 2 hd's van gelijke groten in me NAS zitten.
dan ga ik de hd's even aan me computer hangen en verwijder ik de partities dat die niet zijn toegewezen. alleen ben ik bang als ik hem in enclosure mode doe dus als ik het goed heb beide pijltjes inhouden en 1 keer op de aan/uit knop drukken dan geeft ie aan: NAS is netboot... maar de vraag is hoelang duurt dat dan ongeveer want hij blijft daar op hangen. en als ik hem gewoon normaal opstart krijg ik de melding: booting fail!..

anoniem32166 31 January 2013 20:24

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Basjeee0079 (Bericht 632407)
goedendag,

ik heb een jaar geleden een NAS gekocht van LG alleen nu krijg ik het probleem

Heb je deze NAS al een jaar in je bezit en ga je 'm nu pas gebruiken of is dit een probleem wat zich opeens op een al langer werkende NAS voor doet (ik ben je even kwijt in je verhaal).

M.v.g. Niels

anoniem55431 31 January 2013 20:42

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Niels68 (Bericht 632445)
Heb je deze NAS al een jaar in je bezit en ga je 'm nu pas gebruiken of is dit een probleem wat zich opeens op een al langer werkende NAS voor doet (ik ben je even kwijt in je verhaal).

M.v.g. Niels

Ik heb deze NAS al 1,5 jaar alleen heb hem een lange tijd niet meer gebruikt na de update met de nieuwe UI en nou kwam ik er achter dat er een nieuwe firmware beschikbaar is dus wou ik hem downloaden en updaten gaf ie aan dat er niet voldoende schijfruimte meer is, dus heb ik zitten opzoeken op internet en iemand zei ja dan moet je ze even formateren via een pc en dan weer in je NAS stoppen maar na dat ik dat gedaan heb kom ik ook niet meer op me NAS en heb ik nu het probleem dat ie niet meer door start dus ben ik nu bezig met enclosure mode maar dat zal denk wel even duren.

M.v.g. Bas

anoniem32166 31 January 2013 20:59

Duidelijk.
Niet voldoende schijfruimte betekend meestal dat je niet voldoende schijfruimte:s hebt op de partitie waar je een en ander op wilt uitvoeren!

Ik vermoed echter dat er iets anders heeft gespeeld want een update is maar een miniem bestandje. Wat het is geweest wordt lastig te onderzoeken momenteel aangezien je de schijven hebt geformatteerd in (waarschijnlijk) Windows.

Windows formatteert in NTFS of FAT, een NAS is veelal gebaseerd op Linux en formatteert in EXT2, EXT3 of EXT4. Laat derhalve de schijven door de NAS formatteren.

Ik hoop dat er geen belangrijke data op de NAS stond want die ben je nu wel kwijt!!

M.v.g. Niels

anoniem55431 31 January 2013 21:06

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door Niels68 (Bericht 632451)
Duidelijk.
Niet voldoende schijfruimte betekend meestal dat je niet voldoende schijfruimte:s hebt op de partitie waar je een en ander op wilt uitvoeren!

Ik vermoed echter dat er iets anders heeft gespeeld want een update is maar een miniem bestandje. Wat het is geweest wordt lastig te onderzoeken momenteel aangezien je de schijven hebt geformatteerd in (waarschijnlijk) Windows.

Windows formatteert in NTFS of FAT, een NAS is veelal gebaseerd op Linux en formatteert in EXT2, EXT3 of EXT4. Laat derhalve de schijven door de NAS formatteren.

Ik hoop dat er geen belangrijke data op de NAS stond want die ben je nu wel kwijt!!

M.v.g. Niels

het raarste van alles is toen ie het nog wel werkte en ik hem gewoon kon benaderen stond er wel wat dingen op dus die heb ik voor de zekerheid geback-upt dus die bestanden heb ik gelukkig nog, maar ik had de harde schijven ook geformateerd via mijn NAS stond er totaal 400 MB op van de 2 Tb maar alsnog kreeg ik de melding dat er niet voldoende schijfruimte is, maar nu het belangrijkste punt is dat is dat ie niet meer doorstart omdat er geen boot meer op staat, dus hij is nu bezig met de enclosure mode maar ik denk dat hij daar op blijft vast hangen.

M.v.g. Bas

anoniem37947 31 January 2013 21:41

De tijdsduur van Enclosure Mode verschilt nogal van de ene en andere firmware. Als je eenmaal de mode hebt gestart, laat het dan even rustig zijn gang gaan.

Heb hier zelf 2 van die nas(sen) staan, en het verschilde erg van elkaar. De laatste firmware ziet er mooi uit en werkt aangenaam.

Groeten, Theo

anoniem55431 31 January 2013 21:46

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door TheoTol (Bericht 632456)
De tijdsduur van Enclosure Mode verschilt nogal van de ene en andere firmware. Als je eenmaal de mode hebt gestart, laat het dan even rustig zijn gang gaan.

Heb hier zelf 2 van die nas(sen) staan, en het verschilde erg van elkaar. De laatste firmware ziet er mooi uit en werkt aangenaam.

Groeten, Theo

aah oke dan laat ik hem zo wel staan want er zit namelijk 2 Tb in :P
alleen jammer dat je niet precies kan zien hoe ver die is :(
heb je dan ook de firmware versie 10119 de nieuwste?
want de nieuwe UI die ken ik al wel en is inderdaad erg aangenaam en ook fijn.

Groeten, Bas

anoniem32166 31 January 2013 21:47

Citaat:

Oorspronkelijk geplaatst door TheoTol (Bericht 632411)

Je hebt in bay 1 en 2 hd's zitten, neem aan van gelijke grote. Die dienen niet geformatteerd te zijn,

Volgens mij geeft Theo hier het antwoord al (ik had er overheen gelezen), de schijven dienen als je ze plaatst niet geformatteerd te zijn.

Hang ze wederom aan of in de pc en verwijder de partitie(s).

M.v.g. Niels

Tijdens het typen de bovenstaande 2 posts niet meegekregen, of mijn bericht relevant is is nader te bepalen


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:00.

Powered by vBulletin Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.