PDA

View Full Version : Beeld stottert na 15 seconden


webleyboy
31 March 2013, 15:05
Beste forumleden,

Ik heb nog niet zo lang geleden een nieuwe computer gekocht. Er zit van alles in wat lekker snel is, maar...

Bij video`s in o.a. Internet Explorer stottert het beeld na ongeveer 15 seconden. Dit als ik 15 seconden niks doe en alleen kijk. Als ik dan mijn muis beweeg of als ik op een knopje druk op mijn toetsenbord loopt het meteen weer perfect.

Dit gebeurd helaas ook in bijna alle games. na 15 seconden niks doen stottert het gehele spel. Als ik de muis beweeg draait het spel weer perfect.
Dit gebeurd dus altijd, ik kan hier dus gemakkelijk mee testen en experimenteren. Ik heb echter nog niets gevonden.

Wat zit er zoal in mijn PC?
Dark Rock Pro 2, Radeon HD 7970 royalQueen, Windows 8 64-bit, Core™ i7-3820, ProLite E2481HS-B1, Silent Pro Gold 1200W, Trooper, IB-863-B, PX-891SA, 4x AP121-RL, VTX4-25SAT3-256G, Big Bang XPower II, 32 GB DDR3-1866 Quad-Kit

Als iemand mij kan helpen, graag. Heb nu een beest van een computer die alles makkelijk aan kan en toch stottert :-/

Niekie30
31 March 2013, 15:13
Je Core™ i7-3820 is geschikt voor geheugen tot een snelheid van 1600 Mhz
http://www.computerstore.nl/product/245497/category-208442-alle-processoren/intel-core-i7-3820.html#product_specifications

Heb je geprobeerd het geheugen anders in te stellen?

Niek

stroke33
31 March 2013, 15:38
Zet in energiebeheer (Configuratiescherm\Hardware en geluiden\Energiebeheer) alle instellingen betreffende energiebeheer eens uit, de instellingen wijzen zichzelf.

webleyboy
31 March 2013, 15:47
Je Core™ i7-3820 is geschikt voor geheugen tot een snelheid van 1600 Mhz
http://www.computerstore.nl/product/245497/category-208442-alle-processoren/intel-core-i7-3820.html#product_specifications

Heb je geprobeerd het geheugen anders in te stellen?

Niek
Dit heb ik nog niet geprobeerd.
Moet ik dan de snelheid verhogen naar 1866 zoals mijn werkgeheugen is?

webleyboy
31 March 2013, 15:50
Zet in energiebeheer (Configuratiescherm\Hardware en geluiden\Energiebeheer) alle instellingen betreffende energiebeheer eens uit, de instellingen wijzen zichzelf.

Heb ik gedaan, dit maakt geen verschil helaas.

stroke33
31 March 2013, 16:21
Heb je al een andere muis geprobeerd??

Niekie30
31 March 2013, 16:43
Dit heb ik nog niet geprobeerd.
Moet ik dan de snelheid verhogen naar 1866 zoals mijn werkgeheugen is?

Nee wat ik bedoel is dat ik lees dat de i7 die je hebt, werkgeheugen ondersteunt tot een snelheid van 1600 Ghz.

Niek

Niekie30
31 March 2013, 16:45
In de link die ik je gaf:

De Intel Core i7 3820 is geschikt voor:

Asus P9X79 Pro
Fractal Design Define R4 Pearl Black
Gigabyte GA-X79-UD3
Gigabyte GA-X79-UD5
Kingston HyperX Blu 2 GB DIMM DDR3-1333
Kingston HyperX Blu 4 GB DIMM DDR3-1333
Kingston HyperX Blu 4 GB DIMM DDR3-1333 Kit
Kingston HyperX Blu 8 GB DIMM DDR3-1333 Kit
Kingston HyperX Genesis 16 GB DIMM DDR3-1600 Kit
Kingston HyperX Genesis 4 GB DIMM DDR3-1600
Kingston HyperX Genesis 8 GB DIMM DDR3-1600 Kit
Kingston ValueRAM 16 GB DIMM DDR3-1333 Kit
Kingston ValueRAM 4 GB DIMM DDR3-1066
Kingston ValueRAM 4 GB DIMM DDR3-1333
Kingston ValueRAM 4 GB DIMM DDR3-1600
Kingston ValueRAM 8 GB DIMM DDR3-1333 Kit
Kingston ValueRAM 8 GB DIMM DDR3-1600
MSI X79A-GD45 (8D)

Het ding zal ongetwijfeld voor meer dingen geschikt zijn, maar geheugen DDR3-1600 en het jouwe zit daar met 1866 boven.

Niek

webleyboy
31 March 2013, 17:48
Heb je al een andere muis geprobeerd??

Heb alle usb apparaten afgekoppeld. Dan nog stottert het helaas.

Desperado
31 March 2013, 17:57
Ik zou eerst het geheugen is gaan testen .

En de grafische Kaart is die voorzien van de laatste drivers.

Heb je de prestatie index bij gewerkt , is daar iets abnormaals te zien. ?? kloppen die cijfers een beetje

En daarna de Harddisk

webleyboy
31 March 2013, 19:43
Ik zou eerst het geheugen is gaan testen .

En de grafische Kaart is die voorzien van de laatste drivers.

Heb je de prestatie index bij gewerkt , is daar iets abnormaals te zien. ?? kloppen die cijfers een beetje

En daarna de Harddisk
Tot zo ver ik heb getest lijkt dit in orde.
Alleen krijgt mijn videokaart als cijfer slechts een 6.6
Ik had eerlijk gezegd wat hoger verwacht, maar niet slecht...

Desperado
31 March 2013, 21:18
Videokaart krijgt 2 cijfers

1 voor grafische prestatie bureaublad

2 voor prestaties voor spellen etc. etc.

Niekie30
31 March 2013, 21:55
Ik heb net een Geforce GT640 in m'n systeem gezet en die geeft al een prestatie indexcijfer van 7.1 op beide onderdelen.
De jouwe zou hoger moeten uitkomen.

Niek

webleyboy
1 April 2013, 09:58
Videokaart krijgt 2 cijfers

1 voor grafische prestatie bureaublad

2 voor prestaties voor spellen etc. etc.

Beide een 6.6

webleyboy
1 April 2013, 09:58
Ik ben ergens achter gekomen. mooi..
Als ik tijdens deze scan NIETS doe wordt het een 6.6 ofzo.. voor beide.
Als ik de muis wel beweeg, continue. Een 8,1 beide.. best groot verschil.

Het probleem lijkt dus in de videokaart te zitten..
Mijn eerste stap wordt de BETA catalyst downloaden van de website..
Iedereen bedankt voor het meedenken..
Mocht je nog een idee hebben hoor ik het uiteraard graag.

webleyboy
1 April 2013, 11:09
Ik heb de nieuwe Beta er op gezet. Dit had hetzelfde probleem.
Oudere er op gezet. Crasht alles gelijk. Het proces van de videokaart software crasht ook.
Nu alles van AMD er af gegooid en alles draait als een zonnetje.
Geen stotterend beeld meer na 10 seconden kijken...
Echt vaag, andere hebben er geen last van denk ik....

Spacingpc
22 May 2013, 10:40
1. instaleer de driver goed.
werkt hij dan nog steeds niet goed.
2. koop een nieuwe grafische kaart die windows 8 ondersteund.

zelf heb ik de ASUS GTX670-DC2-2GD5 Grafische kaart. [300,-]
maar als je er niet veel mee doet met je computer kan je altijd nog een andere kopen.!

herwin15
23 May 2013, 11:26
ff een feit over de besturingssysteem webleyboy, want ik heb het idee dat ondanks dat het legaal is, ontzettend instabiel wordt met gamen.
Windows 8 is niet gebouwd om te gamen. Daar ben ik achter gekomen. Mijn oorspronkelijke Windows 7 laptop ging trager worden. Ik ben ICT'er dus ik heb er verstand van. XD

Niekie30
23 May 2013, 17:09
Windows 8 is onder de Metro schil exact hetzelfde als Windows 7, dus ik zou er nog wat bijleren als ICTer.
Ik spreek genoeg gamers die heel tevreden zijn met Windows 8.
Zelf vind ik het een rampen versie.
Overigens is het probleem van vraagsteller opgelost op 1 apil 2013, dus let even op de datum van de laatste post als je iets aan te vullen hebt.

Niek

webleyboy
16 June 2013, 11:23
Windows 8 is onder de Metro schil exact hetzelfde als Windows 7, dus ik zou er nog wat bijleren als ICTer.
Ik spreek genoeg gamers die heel tevreden zijn met Windows 8.
Zelf vind ik het een rampen versie.
Overigens is het probleem van vraagsteller opgelost op 1 apil 2013, dus let even op de datum van de laatste post als je iets aan te vullen hebt.

Niek
Ben het eens met Niekie30. Windows 8 is vrijwel hetzelfde als 7.
Een andere schil er omheen zegt niets.
Echter is het niet geheel opgelost...
Zonder CCC software driver werkt alles prima, maar dit moet toch niet de bedoeling zijn.
Het is dus niet 'de' oplossing, maar wel een 'work around'.
Voor nu kan dan wel dit topic als gesloten gezien worden, omdat de oplossing bekend is.
Ze moeten gewoon een nieuwe driver maken die dit probleem niet heeft.
Iedereen bedankt voor het meedenken :-)