PDA

View Full Version : AVG Tune Up


spanisch
1 January 2013, 16:13
Ik werk met de gratis versie van AVG vandaag kreeg ik een melding dat er problemen zouden zijn met PC. Hiervoor kon ik eenmalig de gratis versie van AVG Tune Up downloaden en laten draaien (met goed gevolg).

Heeft iemand ervaring met de werking van Tune Up ? en is het de moeite om na deze eenmalige gratis werking de betaalversie aan te schaffen ?

Niekie30
1 January 2013, 18:04
Ik kan het je niet echt aanraden, al kan ik (nog) niet aantonen dat het je pc echt vertraagt. Maar het start mee op, dus trekt geheugen en processot tijd.

AVG hanteert de laatste tijd nogal wat agressieve en misleidende verkoop tactieken aan mensen die de Free versie gebruiken.

Vaak is met gratis programma's (bijv. ccleaner) en tijdig opruimen van niet meer gebruikte, ge´nstalleerde programma's veel meer te bereiken als dergelijk "Tune Up tools" .

Vaak wijzen zulke programma's op het feit dat je pc wel 456 (of zo iets) fouten bevat. Dat blijken dan register foutjes te zijn, die elke pc na een paar weken gebruik bevat en niet echt een probleem vormen. Overigens kan je dat register ook opschonen met Ccleaner.

Ik zou het zeker niet aanschaffen.

Niek

Jeroentje94
1 January 2013, 18:04
Ik heb geen ervaring ermee, maar heb wel AVG gehad en die melding. Zulke programma's zeggen altijd dat er problemen zijn. Als je pc niet ongelofelijk traag is, en zelfs dan, zou ik het afraden die te gebruiken.

Als je een programma wilt om je pc sneller te maken en fouten op te lossen, kijk dan eens naar de programmaatjes van Yamicsoft (http://www.yamicsoft.com/).

spanisch
1 January 2013, 18:20
Heren,
Dank voor jullie reacties. Heb tune up nu eenmaal gratis gebruikt. Ik ga niet over tot aanschaf.

Desperado
1 January 2013, 19:14
Als je een programma wilt om je pc sneller te maken en fouten op te lossen, kijk dan eens naar de programmaatjes van Yamicsoft (http://www.yamicsoft.com/).[/QUOTE]

Zelfs die programmaatjes helpen niet .

Beter nooit aan beginnen.:):o

De Hulk
1 January 2013, 21:17
Ja, dergelijke programma's zullen eens niet zeggen dat er geen problemen zijn met de pc. Gaat er dan geen lampje branden? Geen geld aan uitgeven. Koop een snelle processor, SSD-schijf en een moederbord met USB 3.0 en je kunt lekker vlot werken. Als die registerproblemen e.d. is allemaal flauwekul. Dergelijke programma passen de resultaten gewoon aan naar het aantal uitgevoerde acties. Dat slaat natuurlijk nergens op.

Animal
1 January 2013, 22:45
Die gratis programma's vinden vaak problemen ,die ze zelf niet op kunnen lossen ,maar waar je dan de betaalversie voor moet aanschaffen.