PDA

View Full Version : Probleem met voeding (acer)


Acerprobleem
29 September 2012, 18:59
Geachte lezer,

Ik heb een Acer laptop 4810 TGZ waarvan de garantie is verlopen. De laatste tijd heb ik problemen met het opladen van mijn laptop en ik weet niet of dit door de voeding komt of door mijn laptop, hier het verhaal:

Mijn oude voeding kreeg keuren en deed het alleen als ik een vouw in de kabel legde, je zou zeggen dus een kabelbreuk. Ik heb toen een nieuwe voeding gekocht (uit China) en dacht dat hiermee het probleem verholpen was. Deze voeding hield er helaas na 2 uur alweer mee op. Ik heb toen mijn laptop laten testen maar die kon met een andere voeding nog gewoon opgeladen worden. Ik heb de voeding toen laten meten en deze was dus echt dood. Nu heb ik gehoord dat Acer laptops ooit aansluiting problemen hebben met de voeding op het moederbord en dat je dat weer kan laten solderen. Maar wanneer zich dit probleem voor doet kun je een laptop dan überhaupt nog wel opladen? Dan is dit namelijk niet mijn probleem.

Nu zijn mijn vragen:

Is het technisch mogelijk dat een laptop een voeding kapot maakt door bijvoorbeeld een slechte aansluiting van de voeding op het moederbord?
Wanneer de aansluiting van een voeding op een moederbord kapot is, kan de laptop dan helemaal niet meer worden opgeladen? (mijn laptop kan namelijk nog wel worden opgeladen)
Hoe zal ik nu verder handelen? Mijn laptop open laten maken en proberen te solderen of gewoon een nieuwe voeding kopen en hopen dat die niet kapot gaat?


Alvast bedankt voor het antwoorden! Mvg.

Niekie30
30 September 2012, 03:27
Waarom zou de aansluiting stuk zijn?
Koop gewoon een goede voeding.
En technisch lijkt het me niet mogelijk, dat de laptop een voeding stuk maakt, maar ik ben geen elektro technicus.
Ik zou de laptop zeker niet nu al open (laten) maken.
Als de aansluiting los zit, dan begint eerst de aansluiting af en toe te weigeren op te laten, tot je aan het stekkertje rommelt. Daarna kan er helemaal niet meer opgeladen worden.
Je vertelt, dat met een goede voeding je laptop nog wordt opgeladen.
Ik heb diverse Acers gerepareerd met dat probleem, maar dat in 2 tot 3 uur werk. (laptop moet geheel uit elkaar) Bij een bedrijf betaal je een uurloon van 40 tot 50 euro.

Niek

JohnL
30 September 2012, 10:31
1 - theoretisch zou er ergens een kortsluiting in kunnen zitten waardoor je voeding overbelast raakt. In dit geval niet het geval, want de voeding die in de test werd gebruikt heeft nergens last van.
2 - als die aansluiting aan gort is, dan laadt je laptop niet meer op, hoeveel voedingen je er ook tegenaan gooit. Het feit dat hij met een andere voeding nog wél werkt geeft al aan dat er niks mis is met de laptop.
3 - ik zou eens beginnen met een degelijke voeding aanschaffen, liefst van Acer zelf zodat je weet dat je de goede hebt. Voedingen van derden kunnen allerlei problemen hebben waardoor ze niet goed werken, van afwijkende voltages tot niet genoeg vermogen. Zoek even het typenummer van die voeding op en kijk of hij hier nog tussen staat:
http://www.acer.nl/ac/nl/NL/content/search/voeding
Zo niet, dan kun je altijd even contact opnemen met Acer om te vragen welke zij aanraden. Bovendien, als je de voeding bij Acer bestelt heb je daar ook weer gewoon garantie op.

Je kunt ook nog proberen om bij degene die je die brakke voeding verkocht heeft, je garantie te claimen. Als hij van marktplaats komt gaat die vlieger echter ook niet op...

pietnoe
30 September 2012, 13:31
Je kunt hier (http://nl.eetgroup.com/Guide/m/Acer-Aspire-4810TZG) ook even kijken voor een voeding voor je notebook.

stroke33
30 September 2012, 23:44
Als je met een tandenstoker of saté prikker het pinnetje in de aansluiting op de laptop kunt bewegen dan kun je er zeker van zijn dat de plus aansluiting is weggebrand en maakt dan alleen soms nog contact bijvoorbeeld als je een boek onder de aansluiting legt of een knoop in de kabel of zelfs de kabel met een lus vastplakt op een tafel.

http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=68093

Kijk dit (http://www.youtube.com/watch?v=07bHF1-6ejA) filmpje of een van deze (http://www.youtube.com/results?search_query=acer+power+jack&oq=acer+power+jack&gs_l=youtube-reduced.12...165818.176608.0.181400.6.6.0.0.0.0.0. 0..0.0...0.0...1ac.1j2.)