PDA

View Full Version : Herstelbeheer start elke keer op


Golddyna
17 maart 2012, 20:39
Beste mensen,

Sinds gisteren heb ik problemen met mijn externe harde schijf. Na een beetje zoeken op Internet ben ik erachter gekomen dat er corrupte files op staan (denk ik) wat ervoor zorgt dat ik de harde schijf niet tot nauwelijks kan openen. Ik denk dat dit gekomen is nadat ik per ongeluk de USB eruit getrokken heb zonder de externe harde schijf uit te zetten.

Ik heb de volledige harde schijf getest met het programma TestDisk, na een analyse moest de computer opnieuw opgestart worden en opent gelijk het Herstelbeheer van Windows waarin ik de computer kan "resetten" naar de fabrieksinstellingen (wat ik absoluut niet wil want met de computer is niks aan de hand) of de harde schijven nogmaals kan controleren.

Ik heb nogmaals de schijven gecontroleerd en kreeg hier de melding dat van mijn harde schijf de USB Device niet werkt. Maar nu wil ik herstarten en blijft die steeds dat Herstelbeheer openen, veilige modus gaat niet want bij F8 gaat de computer gelijk weer naar Herstelbeheer. Dit een aantal keer geprobeerd maar elke keer wordt het Herstelbeheer geopend.

Iemand een idee hoe ik weer normaal de computer kan opstarten?

En iemand een idee om mijn corrupte externe harde schijf kan herstellen of in ieder geval de bestanden/files terug krijgen? Het gaat hier om een 1TB harde schijf die voor 800GB vol zit met werk bestanden (eigen bedrijf) dus heel belangrijk. Harde schijf is trouwens al getest in andere laptops/pc's maar ook hier wordt de externe harde schijf niet tot nauwelijk geopend.

Niekie30
17 maart 2012, 21:03
Weet je zeker, dat je de externe harde schijf hebt getest met Test Disk en niet je interne hd?
Wil de pc ook niet normaal opstarten als de extrene schijf niet is aangekoppeld?

Een stuk gaande externe hd kan je proberen te recoveren met het gratis programma Recuva. : http://www.piriform.com/recuva

Maar laat die externe hd even rusten en zorg eerst dat je pc weer goed opstart. Wil dit echt niet lukken, kan je proberen met een Windows dvd met jou besturing systeem erop in de pc op te starten. En te kiezen voor herstel.
In het bios moet je dan instellen dat je van dvd wil opstarten.
Het bios kan je bereiken door direct bij het aanzetten van de pc herhaaldelijk te drukken op F1, F2 of DEL . Een van die drie moet je in het bios brengen. Daat kijk je bij Boot sequence.

Niek

stroke33
17 maart 2012, 21:11
Aanvulling op Niek, trek even de USB stekker van de externe harde schijf eruit als je opstart, en kijk of de Computer wel gewoon doorstart.

Aanvulling, als je computer zonder de externe harde schijf wel gewoon opstart, controleer en repareer dan de de externe harde schijf onder Windows (http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/Check-a-drive-for-errors).

Golddyna
17 maart 2012, 21:15
Hoi Nienke,

Het klopt dat ik de externe harde schijf getest hebt met Test Disk, dit is namelijk de enige die bijna vol zit en de computer is nagenoeg leeg qua opslag.

Mijn pc moet eerst weer werken inderdaad. Ik vind het gek dat elke keer als ik de pc opstart het Herstelbeheer geopend wordt en dit is niet de bedoeling, als ik de externe harde schijf uit zet en los koppelt dan opent de pc nog het Herstelbeheer. Als ik het Herstelbeheer af wilt sluiten wordt er om een bevestiging gevraagd of ik het Beheer wil afsluiten en de computer opnieuw wil opstarten, wat helaas weer resulteert in dat Herstelbeheer weer osptart.

Ik hoop eigenlijk dat ik met iets ervoor kan zorgen dat die Herstelbeheer niet meer opent maar Windows weer opstart aangezien er met de PC niks aan de hand is, ik heb namelijk geen versie van Windows 7 hier liggen om alles te herstellen. Want op de PC staan ook wat essentiële bestanden die bewaard moeten blijven.

@Stroke

Ik heb geprobeerd de PC terug op te starten zonder dat de externe harde schijf gekoppeld is. Dan nog opent Herstelbeheer helaas.


----------------------------

Soort PC: HP
Interne Harde schijf: Hitachi HDS721010CLA332

Wat ik heb geprobeerd:

* Alle 2 de harde schijven losgekoppeld en daarna de PC terug opgestart. Resulteert in het openen van Herstelbeheer.

* Alle scans voor de vaste harde schijf van de PC doorlopen met in Herstelbeheer Diagnotische hulpprogramma voor hardeware (Powered by PC-Doctor). Alle tests zijn Geslaagd! Maar na het afsluiten van Herstelbeheer wordt weer opnieuw dit geopend.

* Via F8 geprobeerd in veilige modus Windows op te starten maar wordt direct doorgestuurd naar Herstelbeheer.

Het lijkt wel of er iets blijft hangen waardoor elke keer Herstelbeheer geopend wordt.

Het Herstebeheer is trouwens van Cyberlink (HP).

Niekie30
17 maart 2012, 23:05
Als je deze link opent, http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c01393700.pdf krijg je een handleiding van cyberlink. Als je in dat document gaat staan met je muispijltje en je druk CTRL+F krijg je rechtsboven een klein schermpje waar je een zoekterm in kunt tikken.
Tik daar in:" herstel " en klik op het pijltje naar omlaag, daar vlak naast.
Lees de tekst rond het herstel beheer een door.

Ik vermoed dat als je herstelbeheer door laat lopen op je pc, je sowieso nog waarschuwingen krijgt dat al je data verloren gaat, maar dat je daarvoor, nog een mogelijkheid krijgt om je pc met systeemherstel terug te zetten naar een datum, dat het nog wel goed werkte.

Mocht tijdens het proces worden gevraagd of je gebruik wilt maken van Windows systeem herstel, kies dan die mogelijkheid. Je krijgt dan kans om de pc naar de situatie van een aantal dagen/weken terug te zetten.

Het mooiste is wel als je eerst je persoonlijke data backupped door op te starten met een livecd bijvoorbeeld hier: http://www.nu2.nu/pebuilder/

Niek

stroke33
17 maart 2012, 23:35
Het herstarten van Herstelbeheer kan misschien ook worden opgelost, door een systeem herstel te doen naar een datum voordat het probleem begon, een week eerder bijvoorbeeld, toen er nog geen problemen waren.

Niekie30
17 maart 2012, 23:37
Het herstarten van Herstelbeheer kan misschien ook worden opgelost, door een systeem herstel te doen naar een datum voordat het probleem begon, een week eerder bijvoorbeeld, toen er nog geen problemen waren.

Maar daar krijgt TS nog geen kans voor. De pc start gelijk op met herstelbeheer en komt (nog) niet aan Windows toe.

Niek

Golddyna
18 maart 2012, 00:06
Ik heb de pc inmiddels weer aan de gang gekregen gelukkig. Er zat een recovery schijf op mijn pc waarmee ik de huidige staat van de website terug kon zetten naar fabrieksinstellingen. Documenten/ afbeeldingen ect. die op de pc stonden heb ik een backup van kunnen maken en die staan er gelukkig nog.

Rest mij voor het hoofdstuk De PC alleen nog mijn programma's terug zetten, dat is niet een probleem.

Hoofdstuk "De externe Harde schijf" ga ik morgen/maandag weer mee aan de slag om te kijken of ik de bestanden / files terug kan krijgen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, of in ieder geval op weg helpen, om iets te doen aan mijn externe harde schijf. Het liefst proberen de harde schijf te herstellen maar als dit niet mogelijk is dan de bestanden te kopieren direct op mijn pc zodat ik het later naar een nieuwe schijf kan schrijven.

Hier staan namelijk alle administratie en werkzaamheden voor mijn bedrijf op, dus essentieel dat dit veilig terug komt. Het is nu 1u 's nachts en net de hele avond gespendeerd aan de pc terug werkend te krijgen dus heb de externe harde schijf nog niet aangesloten om te kijken hoe de pc erop reageerde. Maar wel in een andere laptop waar de schijf ofwel niet zichtbaar is ofwel heel traag (grootte inhoud, soms wel 10 minuten) voordat die weer gegeven wordt.

Prettig weekend en bedankt tot dusver!

Niekie30
18 maart 2012, 00:39
Doe zo weinig mogelijk met de schijf.
Installeer een goed recovery programma. Het beste resultaat behaal ik met Easeus Datarecovery Prof. Dat is echter niet gratis. Ook R. Studio 5.1 is goed, maar weet niet of dat wel gratis is.

Elke opstart van de schijf kan deze verder beschadigen. Dus zorg dat je heel veel ruimte vrij hebt op je pc (Je kunt ongeveer anderhalf keer zoveel ruimte nodig hebben, als de totale grote van de schijf omdat ook ooit gewiste bestanden kunnen worden terug gevonden (Althans de naam en de (ooit) gebruikte schijfruimte.
Als je in de buurt van Westland woont kan ik je er misschien mee helpen. Stuur dan een persoonlijk berichtje. Ik heb nl de beschikking over Easeus rec. pro.

Sla absoluut geen bestanden meer op, op de te onderzoeken schijf.

Niek

stroke33
18 maart 2012, 00:48
Je zou als alles weer werkt, de harde schijf uit de behuizing kunnen halen en in een nieuwe behuizing stoppen, ik heb namelijk al eens eerder meegemaakt dat nadat ik een schijf had overgezet in een andere behuizing er met de schijf zelf niets aan de hand bleek te zijn,
Ik heb sinds die tijd zoiets (http://tweakers.net/pricewatch/248949/sharkoon-quickport-combo.html) maar dan van een ander merk, één IDE en één Sata met aan/uit schakelaar erop, je stopt de schijf in de gleuf en zet de schakelaar op aan en de computer herkent de schijf als een externe schijf.

Als je zoals je al schreef in je eerste reactie de USB er te snel uittrekt gaat de harde schijf zelden stuk maar de chip op het printje van de behuizing kan wel hele rare kuren krijgen, ik heb er inmiddels al wel een stuk of 6 liggen waar ik de schijf heb uitgehaald, en die schijven opzich het nog perfect doen.

Joman
18 maart 2012, 01:57
Je kan ook een liveCD op Linux basis proberen zoals Ubuntu. Linux benadert partities en bestanden anders dan Windows. Eerst je bestanden redden, daarna kan je altijd nog recovery-progs proberen, zie bijv. post #3 van http://forum.computeridee.nl/showthread.php?t=70852

Golddyna
18 maart 2012, 23:54
Momenteel heb ik mijn harde schijf uit de behuizing gehaald. Ik heb daarnaast even mijn pc open geschroefd. Ik zie hoe mijn huidige vaste schijf zit vastgeschroefd en zie naast de SATA kabel nog een plek vrij voor een SATA kabel. Aan mijn vaste harde schijf zit nog een kabel vast (weet de naam even niet) die in mijn externe schijf past.

Zou ik nu als ik een SATA kabel koop de externe schijf intern kunnen plaatsen door die 2 kabels te koppelen en dan de PC aan te zetten ?

(Als dat geen oplossing is dan zal ik voor jullie recovery alternatieven gaan kijken).

Niekie30
19 maart 2012, 00:49
Ja dat kan zonder meer met SATA. Elke Sata schijf heeft 2 kabels nodig. Een data kabel (de smalle die van je moederbord komt (die printplaat op de rechter of linker zijkant van je pc) en een voedingskabel (wat breder) die bij je voeding vandaan komt.
Het wel van belang dat je de data kabel van je eigen vaste schijf niet verwisseld met die je aan de externe schijf gaat koppelen. En als je zo'n losse schijf een beetje ondersteunt met iets, hoef je hem echt niet vast te schroeven in je pc.
Op je moederbord vindt je vast ik de buurt waar de kabel van je eigen interne schijf vastzit, nog een passende ingang voor een extra datakabel voor je externe schijf.
Het past allemaal maar op 1 manier, dus veel kan er niet fout gaan.

Zorg er wel voor, dat je genoeg vrije schijfruimte elders in of aan de pc beschikbaar hebt om gevonden data op te slaan.

Maar als dan de data op de ext. hd nog niet bereikbaar is, dan zal je toch gaan proberen te recoveren neem ik aan.
Als de schijf echt heel slecht is, kan je pc daardoor mogelijk niet of slecht heel traag opstarten. Wees geduldig.

Niek

Golddyna
19 maart 2012, 00:56
Hoi Nienke,

Ik heb inderdaad nog ruimte over voor een datakabel voor de externe schijf. Daarnaast zit er voor de voeding ook nog een kabel vast aan mijn huidige harde schijf (ik neem aan dat die gewoon gebruik kan worden voor een nieuwe interne schijf).

Momenteel heb ik de externe harde schijf uit de behuizing gehaald en ingebouwd in de PC. Morgen rest mij dan nog een SATA kabel te halen en de harde schijf te koppelen.

Op mijn PC is voldoende ruimte vrij om de data over te zetten. Maar ik neem aan als ik de PC aanzet met de tweede harde schijf erin dat die alleen fungeert als extra ruimte, wat inhoudt (als die nog naar behoren werkt en mijn PC ook) dat ik die harde schijf kan laten zitten en gebruiken zoals ik eerst de externe harde schijf gebruikte?

Ik hoef verder dan niks aan de BIOS te veranderen voor de harde schijf, aangezien die dan alleen fungeert als extra ruimte? Zat net wat rond te kijken op Internet namelijk.

Marc H
19 maart 2012, 03:03
Ja, dat zou in principe moeten werken. Het enige wat fout kan gaan (kleine kans, maar niet onmogelijk) , is dat de computer wil gaan opstarten van de nieuw geplaatste harddisk.

Dan moet je in de bios even aangeven dat de oorspronkelijke harddisk de bootdisk is.


Het gaat hier om een 1TB harde schijf die voor 800GB vol zit met werk bestanden (eigen bedrijf) dus heel belangrijk.

Ik hoop voor je dat je je data kan recoveren, maar als die data zo belangrijk is waarom dan geen backups van gemaakt?

Als je niet bereid bent 100 euro uit te geven voor een tweede harddisk, en daar een kopie van je bestanden op te maken, dan ben je, imho, bijzonder stom bezig.

Helaas lees ik hier vaak genoeg dat mensen geen backups maken.

Golddyna
19 maart 2012, 12:27
Backup van het belangrijkste heb ik wel, maar er staan ook duizenden andere files op die ik graag terug wil. Ik heb mijn externe harde schijf ingebouwd, SATA en voeding aangesloten daarna de PC aangezet en kreeg melding: hard disk failure is imminent .

Ik heb gelezen dat dit een waarschuwing is dat de harde schijf binnenkort kapot kan gaan en gebackupt moet worden en vervangen.

Kan ik dus via de PC op F2 drukken voor continu en dan nog bij de bestanden komen en backuppen naar mijn PC of is dat niet aan te raden?

@Marc

Hier staan 4 harde schijven waarvan 1 volledig backup is met belangrijke bestanden. Ik wil gewoon kijken of ik de bestanden op de schijf kan redden.

Niekie30
19 maart 2012, 13:53
Ja F2 mag je persen voor continue.
Of je dan nog bij je bestanden kan komen, blijft onduidelijk, dat ligt eraan hoe slecht de schijf is.
Maar als je niet of F2 drukt, kom je niet verder.

Ik hoop dat je hem nog ziet met Recuva.

Niek

erikdenhouter
19 maart 2012, 14:31
Mocht je meer willen weten ( ! NA recovery van de bestanden....) over de toestand van de disk:
de melding over het op handen zijnde falen van die disk is een interpretatie van de S.M.A.R.T. gegevens van de schijf. Daarbij wordt statistisch in- of op de schijf bijgehouden wat de schijf heeft doorgemaakt, en aan fouten heeft gegeven.
Als je Speedfan (http://www.almico.com/speedfan.php) installeert, en je gaat naar de tab 'S.M.A.R.T.', kiest de juiste schijf, en klikt op 'Perform an in-depth online analysis of this harddisk', dan krijg je op hun site een rapportje met die uitgelezen S.M.A.R.T. gegevens. Deze kan je zelf interpreteren, of hier op het forum plaatsen, en zo kunnen we misschien beter zien waar de schoen wringt voor deze disk.

S.M.A.R.T. gegevens zijn gewoon ruwe statistische aantekeningen, de interpretatie is aan de lezer of het programma dat ze uitleest.

Golddyna
19 maart 2012, 17:09
De huidige status:

De "kapotte" schijf zit in de computer en geeft aan dat er een fout is via S.M.A.R.T. In de BIOS wordt de schijf wel herkend. Alleen als ik een SMART Short Self-Test doet krijg ik een Unknown Error.

Als ik windows wil opstarten met de schijf aangesloten krijg ik de melding: hard disk failure is imminent. Waarna ik windows wel kan opstarten maar die is dan of heel traag of blijft hangen.

Een vriend van mij komt nog met het volgende als idee, weet niet goed hoe ik dit moet instellen: "Je hebt RecoveryTools in mijn BIOS om de schijf te testen. Als die nou niet door de test komt dan moet je de schijf vervangen . Maar op dit moment kan je er nog wel alles afkrijgen of een groot gedeelte. Probeer de OS schijf in RAID 0 en de kapotte schijf later proberen op te laten starten via de BIOS".

Dat laatste gedeelte snap ik niet goed van de RAID 0 en de kapotte schijf later op te laten starten.

Wat mij nu het logische lijkt is de harde schijf terug in de externe behuizing te doen (die is dan niet kapot) en dan mijn PC aan te zetten om vervolgens te proberen recoveren van de bestanden via een van de gegevens programma's.

Iemand nog een suggestie?

erikdenhouter
19 maart 2012, 18:49
Configuratie van je systeemschijf veranderen naar RAID 0 lijkt mij echt risicovol, het deel wat gewoon OK is zou ik zeker niet gaan wijzigen. Je systeemschijf is wat mij betreft 'heilig' in deze :!:

Dat Windows traag opstart is normaal met een defecte schijf, die moet een aantal time-outs door om je te vertellen dat hij er niks mee kan.

Ik denk dat recovery programma's er ook via USB iets mee kunnen, maar direct aangesloten in je PC toch iets meer ? Misschien dat Niek daar ervaring over kan delen, maar zover ik eigenlijk weet zit de interface om toegang te krijgen tot de schijf eigenlijk in de disk zelf, en dan zou het niet uitmaken.
In dat geval kan het via USB veiliger zijn, omdat je dan niet samen op de harddisk controller met je systeemschijf zit.
.

Golddyna
19 maart 2012, 19:03
Momenteel heb ik de harde schijf in de PC zitten inderdaad, het enige probleem is dat Windows hierdoor erg traag reageert en windows niet volledig opstart (kan eigenlijk niks doen). Zonder de harde schijf implementeren werkt alles prima.

Nu zoek ik de oplossing voor recovery die het beste is. Via de USB heb ik wel de mogelijkheid de PC volledig op te starten en de kapotte schijf in te pluggen en dan een programma draaien. Maar zoals je zegt dat een recovery programma meer kan doen direct in de PC, moet er gekeken worden hoe ik Windows op kan starten met de defecte harde schijf aangesloten.

Ik ben benieuwd naar Niek's mening!

Niekie30
19 maart 2012, 19:27
Ik heb nog nooit kunnen vaststellen, dat een schijf beter recoverde rechtstreeks aan de pc zelf.
Maar hij hangt er nu in.
Als het je lukt om de pc goed opgestart te krijgen (en ja dat zal traag kunnen gaan) zou ik hem er rustig in laten zitten en met Recuva kijken wat ik eraf kan halen.

In raid 0 zetten moet je echt helemaal nooit doen nu, want dan gaat het systeem gebruik maken van 2 (even grote) schijven, waarover hij stukjes data verdeelt. Beide schijven zullen los daarna onbruikbaar zijn. Alleen samen (en geheel in orde) wordt dit soms gedaan, om een systeem sneller te maken. Maar raid 0 moet altijd met 2 gelijke schijven.
Dus in het bios moet je echt niets veranderen en al zeker geen Raid instellen.

Niek

Marc H
19 maart 2012, 19:40
Als je raid 0 gaat doen ben je al je data gegarandeerd kwijt. Bij Raid 0, ook wel striping genoemd, Wordt de data over twee schijven verdeeld 50% op de eerste disk, en 50% op de tweede. (bij twee harddisks, bij 3 disks 33,3% bij 4 25%). Tijdens het aanmaken van een raid 0 wordt alle data van de schijven gewist

Wat hij waarschijnlijk bedoelde was Raid 1, mirroring. Als je een tweede harddisk naast de bestaande plaatst, wordt de data van de eerste disk gemirrord naar de tweede. Grote nadeel ervan is dat er een grote kans is dat tijdens het mirroren fout gaat. Als de raid controller data niet kan lezen van de bron schijf, is er een goede kans dat de raid controller het proces niet afmaakt. Om maar niet te spreken van het risico dat per ongeluk de lege disk gemirrord wordt naar de disk met data.

Ook het testen van de harddisk zou ik achterwege laten, De schijf heeft problemen, dat weten we al, wat een test kan vertellen, is imho, niet belangrijk. Testen houdt lees- en schrijf-acties in, en dat kan betekenen dat de schijf het helemaal voor gezien houdt.

Sata harddisks kan je hot-pluggen. dwz. aansluiten op een draaiende computer. Je start dan de computer op zonder de defecte harddisk, (op de harddisk heb je alleen de stroom aangesloten), en als je computer volledig is opgestart, sluit je de datakabel aan op de harddisk. Daarna start je de recovery software op, en probeer je de data te herstellen. Welke recovery software het beste is kan ik je niet vertellen, ik heb het nog nooit nodig gehad.

Door hem rechtstreeks aan te sluiten op het moederbord, omzeil je eventuele problemen met de SATA=>USB controller, en zou mijn voorkeur hebben voor recovery.

Gelukkig heb je het belangrijkste al op een backup staan. Ik had namelijk een andere indruk gekregen van de topic start.

Golddyna
19 maart 2012, 19:59
Oke bedankt voor jullie berichten. Dus het is veilig mijn PC op te starten zonder de kapotte schijf aan te koppelen om Windows te starten en daarna de datakabel (SATA) in te pluggen om te proberen te bestanden veilig te stellen met een recovery programma?

Ik zal niks veranderen in de BIOS en direct vanuit windows aan de slag gaan. Eerst zorgen dat er een goed recovery programma op staat alvorens ik de kapotte harde schijf koppel aan het moederbord.

Golddyna
19 maart 2012, 21:56
Momenteel de kapotte harde schijf terug in de behuizing gedaan, windows opgestart en File Scavenger 3.2 gedownload en licentie gekocht. Eerst gezorgd dat alles goed stond alvorens ik de kapotte harde schijf ging aanzetten. Na het aanzetten werd via File Scavenger het station gevonden en na direct te zoeken door de gehele kapotte harde schijf zijn (grotendeels) alle bestanden te zien. Het programma is nog bezig met zoeken (aardig wat bestanden) en kan straks alles overzetten naar mijn vaste harde schijf (hopelijk hier geen problemen mee).

Ik laat het jullie weten als het gelukt is!

Niekie30
19 maart 2012, 22:18
Dat klinkt heel positief. Hou er rekening mee dat de meeste recover programma's eerst een lijst en laten zien van wat ze gevonden hebben. Die zoeklijst kan je vaak opslaan. Hierna kan je vaak selecteren welke bestanden wel en welke niet moeten worden terug gehaald. Daarna kan je een locatie aan wijzen waar de gevonden bestanden moeten worden opgeslagen.
Pas daarna gaat het programma de bestanden terug halen en op slaan op de door jou aangegeven locatie.
Dit zijn de algemene stappen hoe de meeste recover programma's werken. File Scavenger kende ik nog niet, dus ben erg benieuwd naar je ervaringen.

Niek

Golddyna
20 maart 2012, 12:02
Het klopt precies wat je zegt wat het recovery programma doet, zo ook bij File Scavenger. Van ongeveer gisterenavond 23u tot vanmorgen 7u was het programma aan het scannen. Daarnaast de mappen geselecteerd en gekopierd naar de vaste harde schijf van de computer. Rond 9u was het programma klaar.

Alle bestanden zijn terug ( ik heb nog niet gekeken hoeveel % er daadwerkelijk beschadigd) en veilig opgeslagen op een andere schijf.

Aanrader File Scavenger 3.2.
Demo versie is om te downloaden waarmee je kan zien of de schijf en bestanden wel word gevonden.
Voor €39,95 heb ik het programma laten draaien en hiermee mijn bestanden veilig terug.

Bedankt allemaal voor jullie uitleg !

erikdenhouter
20 maart 2012, 14:33
Ben nu toch benieuwd naar dat Speedfan S.M.A.R.T. rapportje .... Lukt dat je nog ?

Golddyna
20 maart 2012, 14:46
Dat ga ik doen Erik, ik laat je het resultaat weten! Eerst even alle programma's terug juist zetten op de PC.

erikdenhouter
20 maart 2012, 15:24
Doe zeker rustig aan, over een paar dagen kan ook, het topic loopt niet weg :mrgreen:

Golddyna
20 maart 2012, 18:38
Erik,

In de bijlage heb ik het rapport van de harde schijf zitten.

Is niet al te best te zien in de bijlage, hier geupload op een server: http://www.svmsolutions.nl/images/defect_hard_drive.png

Niekie30
20 maart 2012, 21:55
Die is aan het eind dus. Ik zou de hamer erop zetten.
Het gaat niet eens om de waarden in het overzichtje maar juist wat er boven staat. "Onmiddellijk vervangen"

Fijn dat de data nog gered is.

Niek

Golddyna
20 maart 2012, 21:58
Thanx voor de hulp Niek en alle anderen. De data van wat ik er perse af wilde halen is 99% (veel mappen doorlopen en bestanden geopend, maar nog niet alles dus nog geen 100%) gelukt met het recovery programma.

Niekie30
20 maart 2012, 22:06
Oke, ja zo'n schijf zal altijd een stukje hebben, wat niet terug te halen is. Dat is dat te zwaar "beschadigd".
Wat ik wel eens doe in zo'n map het gerecoverde bestanden (want vaak ontbreekt de gehele mapstructuur): Ik doe dan zoek acties met .jpg, voor alle foto's, .doc(x) voor Word bestanden, .pdf voor Arobat bestanden etc. De gevonden bestanden selecteer ik dan en plaats ik voor de opdrachtgever in de diverse gelijknamige mappen.
Maar vooral als er veel gevonden zijn, kan de eenvoudige kopieeractie heel wat tijd in beslag nemen, waarbij je soms denkt dat je pc is vastgelopen.

Niek

Golddyna
20 maart 2012, 22:18
Het zoeken duurde inderdaad erg lang (duurde nachtje). De duizenden muziekbestanden erop waren/zijn niet het belangrijkste dus hebt nu eerst het hoognodige eraf gehaald en zal volgende week een nieuwe externe HD kopen om de muziek op te zetten. Dan is het wel handig om op extensie te zoeken, dan zal het zoeken ook niet zo lang duren.

Niekie30
20 maart 2012, 22:26
Ho even.... Ik zoek niet op de kapotte schijf naar extensies. De gevonden data plaats ik in een "hoofd"map met submappen op een goede schijf. Op die hoofdmap (die op een goede schijf staat), doe ik de zoekacties.
Een tweede zoekactie met hetzelfde recover programma op de kapotte schijf, zal eerder minder, als meer/andere bestanden opleveren.
Wil je de schijf nog een keer onderzoeken zou ik even zoeken naar een freeware versie van (ander) recover programma.
Met recuva kan je bijvoorbeeld alleen op muziek of foto's zoeken.

Besef dat de externe schijf elke keer dat je hem aanzet, meer beschadigd kan raken, tot er uiteindelijk niets meer gevonden wordt.

Niek

stroke33
20 maart 2012, 22:53
Even een waarschuwing, je geeft aan in het begin van de topic dat: zie quote

en iemand een idee om mijn corrupte externe harde schijf kan herstellen of in ieder geval de bestanden/files terug krijgen? Het gaat hier om een 1tb harde schijf die voor 800gb vol zit met werk bestanden (eigen bedrijf) dus heel belangrijk. Harde schijf is trouwens al getest in andere laptops/pc's maar ook hier wordt de externe harde schijf niet tot nauwelijk geopend.

Het is niet verstandig om je harde schijf zo vol te zetten met bestanden, je zit met die 800 Gb wel echt aan je max zeker als er ook nog verborgen bestanden opstaan die Windows niet laat zien.

Het maximum van een harde schijf is 80%, daar zit je met 800Gb al overheen als de schijf 1 Tb is, 1 Tb is namelijk maar 931 Gb in de praktijk.

Als je alle bestanden van de schijf hebt gehaald maak de schijf eens grondig schoon zie deze link (http://www.computeridee.nl/workshops/afgedankte-pc-grondig-wissen), doe daarna een schijf controle met reparatie en formatteer hem opnieuw, je hebt best kans dat je hem nog kunt gebruiken voor bijvoorbeeld het even snel iets wegzetten om op een andere pc te plaatsen.

Golddyna
20 maart 2012, 22:55
Klopt ik besef dat de schijf bij elke keer dat ik hem aanzet meer beschadigd. Hij is rijp voor de sloop, alle belangrijke data is veilig gesteld. Inmiddels al een nieuwe interne schijf ingebouwd in mijn PC voor meer opslag voor o.a. meer backups van belangrijke mappen.

Bedankt Niek!

@Stroke

De harde schijf zit inderdaad veel te vol. Door de drukte is hier te weinig aandacht aan besteed en daardoor heeft die de geest gegeven nu. De externe schijf was pas 1jaar oud, en stond bijna dag en nacht aan. Dus stom van mij om die zo vol te zetten. Ik zorgde er altijd voor dat mijn PC zo schoon en leeg mogelijk bleef en stampte de harde schijven helemaal vol. Momenteel een 2de interne schijf erin gebouwd van 2 TB om de data wat te gaan verdelen.

Niekie30
20 maart 2012, 23:06
Stroke... neem me niet kwalijk, maar een data schijf mag gewoon "vol" gezet worden, tenzij je het ding nog wil defragmenteren.
De systeemschijf van Windows eist zelfs "maar" 15 % vrije schijfruimte om goed te kunnen blijven functioneren.
En in de bijlage van het SMART rapport wordt duidelijk aangegeven dat de hd aan z'n eind is.
Een schijf "repareren" kan eenvoudig weg niet.
Wat er gebeurt bij zo'n actie is, dat de kapotte clusters/sectoren in een bestandje worden gezet, waarin staat, dat ze niet meer gebruikt mogen/kunnen worden.
Resultaat: Je hd is iets kleiner, lijkt goed te werken en stort over 3 weken (of later) helemaal in.

Niek

stroke33
20 maart 2012, 23:46
Niek, je hebt wel gelijk, maar hier gaat nooit ook maar één harde schijf, floppy of welke data drager dan ook de deur uit, of ik heb hem eerst helemaal gesloopt.(li) dus echt uit elkaar gehaald en de platters grondig vermorzeld met een hamer.

Oude op de eeder aangegeven manier weer herstelde schijven gaan gewoon nog een tijdje mee als een soort USB stick, om bestandjes op te plaatsen, die later moeten worden overgezet, zoals bijvoorbeeld een PCV bestand van MozBackup, het scheelt weer het kopen van een USB stick, hoewel deze wel steeds goedkoper worden.;) zuinigheid met vleit bouwt huizen als kastelen:D

erikdenhouter
21 maart 2012, 16:56
Dank je Golddyna, rapportje is inderdaad duidelijk.

Schijf nog gebruiken lijkt mij niet te doen, hij zal wel als een slak gaan want z'n performance is flink gedeukt, en daar is niet tegenop te formatteren.