PDA

View Full Version : Snelkoppelingen gelijktijdig opstarten


De Hulk
29 August 2010, 18:12
We kennen allemaal het principe van Internet Explorer het gelijktijdig opstarten van meerdere links (tabbladen). Maar een gewone snelkoppeling naar een exe.bestand werkt daar niet aan mee. Wel kun je deze individueel opstarten (vanuit Favorieten IE).

Wie weet waarom dat niet werkt. Kan dit wel werkend gemaakt worden?

Is het mogelijk om een map op het bureaublad te maken met links/snelkoppelingen en deze allemaal tegelijkertijd te openen in IE?

ricky1
29 August 2010, 18:27
In FireFox heb ik mijn favoriete icoontjes - lees Snelkoppelingen - in de Bladwijzerbalk staan.
Is dit niet mogelijk in IE8 ? In Werkbalk Favorieten bijv. ?
Bestand : rechtsklikken > Werkbalk Favorieten aanvinken.
Bijv.: Favoriet rechtsklikken > Titelbreedte aanpassen > Alleen pictogrammen.

Ben er nu achter , dat het hier is gelukt.

Of heb ik de vraag niet goed begrepen ?

De Hulk
29 August 2010, 18:46
Nee, je hebt de vraag niet goed begrepen. De snelkoppelingen staan allemaal bij elkaar in de map onder Favorieten. Vrijwel alle links kun je tegelijkertijd openen (meerdere tabbladen), m.u.v. de exe-bestanden naar bijvoorbeeld Ootlook Express of de Antivirus.exe. Zou dat graag in één keer wilen.

ricky1
29 August 2010, 18:53
Had m'n bericht tussentijds aangepast/uitgebreid.

Nog steeds niet wat je bedoelt ?

Obelix71
29 August 2010, 19:14
als het gaat om exe bestanden; kijk eens naar de mogelijkheid om met een batchfile te werken.
Of kies er voor om ze bij het opstarten van de pc ook die programma's te starten.

De Hulk
29 August 2010, 21:38
Of kies er voor om ze bij het opstarten van de pc ook die programma's te starten.

Hoe plaats ik die in de opstart?

Ricky1, dat is lastig want jij haalt Firefox erbij en dan moet ik het probleem verleggen (en de mappen met links). Dat kost allemaal vrij veel tijd. Kun jij geen screenshot plaatsen van IE wat jij bedoelt. Anders laat maar en moet ik het in de opstart zien te zetten.

Niekie30
29 August 2010, 21:46
Als je de op te starten programma's gewoon vanuit hun plaats in het menu versleept naar het menu item "OPSTARTEN" en ze daar laat vallen. starten ze bij de volgende opstart van de pc automatisch mee op.

Niek

De Hulk
29 August 2010, 21:55
Daar staat een mapje OPSTARTEN maar bij slepen en laten vallen of rechtermuisknop kopiëren weigert die in de map te gaan staan en staat erboven of eronder.

Niekie30
29 August 2010, 22:19
In XP was het volgens mij: Klik met rechts op je taakbalk en kies EIGENSCHAPPEN. Ga naar de geavanceerde eigenschappen van het startmenu. Je moet ergens in de verkenner komen en dan in die map. Daar kan je dan de snelkoppelingen naar Outlook etc plaatsen.

In Windows 7 kan je gewoon rechts klikken op het gele mapje in het menu en kiezen voor OPENEN. Ik vermoed dat je ze er dan heen kan slepen.

En als ie bij slepen er boven of onder gaat staan, zal je mogelijk niet goed mikken? :-) Nee het is te lang geleden dat ik met XP werkte.:-)

Niek