PDA

View Full Version : Videocamera aansluit op laptop voor live beeld


arvak
5 april 2009, 22:00
Goedendag,

Ik vroeg mij af of het ook mogelijk is om een videocamera aan te sluiten op de laptop? De reden hiervoor is dat ik zelf aan atletiek doe en wij met onze groep direct naar een poging van bijv. verspringen - op groot beeld kan zien wat goed is en fout.

Is hier een progamma voor? - Ik heb gegoogled maar niet gevonden - misschien kijk ik niet goed!?

Dus mijn vraag is: Kan ik mijn videocamera aansluiten voor 'live'beeld en is er een progamma dat ik het kan terugspoelen enzv? ( Camera: Canon FS 100 - Laptop: Acer Aspire 5920G )

Alsvast hartelijk dank voor uw reactie!


Hans

Swisi
6 april 2009, 08:37
http://www.webcamxp.com/home.aspx
De gratis versie is de beste keuze voor u.

arvak
6 april 2009, 18:00
Super bedankt - ik heb het progamma geinstalleerd en ik ben nu aan het uitvogelen hoe het werkt - heb nog geen live verbinding - is er nog iets waar ik op moet letten? Ik moet de camera toch gewoon met een USB kabel verbinden aan de laptop?

Dank voor uw reactie


Hans,

Swisi
6 april 2009, 18:33
Op de eerste pagina heb je rechts tabbladen klik op nummer 1 met de rechter muisknop.
Kies voor connect of zoiets. En dan vindt je het wel.

Animal
7 april 2009, 10:43
Lang niet ieder videokamera is geschikt om als webcam te gebruiken..

Een laptop is nu ook niet zo'n groot beeld ,denk ik ,,dus laat je laptop thuis en neem een tv of video monitor mee.
Werkt allemaal veel beter en handiger.
Zo werken de profs ook.

Swisi
7 april 2009, 12:09
Als je een goedkope webcam hebt, koopt of in je laptop zit is het makkelijk. Je kan ook opnemen.

Animal
7 april 2009, 13:19
Als je een goedkope webcam hebt, koopt of in je laptop zit is het makkelijk. Je kan ook opnemen.

Wel met veeeel mindere kwaliteit dan de simpelste videocamera., en daardoor totaal ongeschikt voor normale video vertoning op groot scherm (grote lcd tv)

Swisi
7 april 2009, 16:10
Maar met de meeste digitale foto toestellen lukt het ook.

linecrest
7 april 2009, 16:15
Hi arvak,
waarom gebruik je geen projecter?
sluit je camera daarop aan,en je kan opnemen en direct zien op groot scherm wat je goed en fout doet!

Grtjs:cool:

Animal
7 april 2009, 17:12
Hi arvak,
waarom gebruik je geen projecter?
sluit je camera daarop aan,en je kan opnemen en direct zien op groot scherm wat je goed en fout doet!

Grtjs:cool:
Werkt ook al niet echt in een goed verlichte ruimte ,,want dat is waar atletiek zich afspeeld.
Gewoon een stevige video monitor mee nemen lijkt mij de enige goede oplossing.
Desnoods zelf een lcd monitor(met video ingang of scart) inbouwen in een aluminium koffer ,zodat hij gemakkelijk is te transporteren en minder kwetsbaar is.

arvak
7 april 2009, 17:26
Hey, Bedankt voor de reacties!

Ik heb alleen de mogelijkheid om mijn laptop en videocamera de Canon FS100 te gebruiken. Ik krijg het nog niet klaar - ligt dat aan mij of kan het gewoon niet?

Groet,


Hans

arvak
7 april 2009, 21:07
Ik probeer nu mijn externe logitech webcam aan te sluiten - deze wil het progamma niet vinden - moet ik nog iets speciaals doen?

Groet,

Hans

linecrest
8 april 2009, 08:11
Werkt ook al niet echt in een goed verlichte ruimte ,,want dat is waar atletiek zich afspeeld.
Gewoon een stevige video monitor mee nemen lijkt mij de enige goede oplossing.
Desnoods zelf een lcd monitor(met video ingang of scart) inbouwen in een aluminium koffer ,zodat hij gemakkelijk is te transporteren en minder kwetsbaar is.
Daar heb je dan ook weer een punt:rolleyes:!

Arvik,alle nodige software geinstalleerd?Zowel van de webcam als van
je programma voor de "live" beelden?

Grtjs :cool:

Steven Bas
8 april 2009, 11:39
Volgens mij kun je met een middels FireWire [ideaal; heet DV-out op camera] aangesloten camera en Quicktime [File->New movie recording] doen wat jij wil.

Animal
8 april 2009, 12:13
Volgens mij kun je met een middels FireWire [ideaal; heet DV-out op camera] aangesloten camera en Quicktime [File->New movie recording] doen wat jij wil.
Maar ik zie net dat deze kamera geen firewire heeft ,,alleen maar a/v-out en usb.

Steven Bas
8 april 2009, 13:53
Maar ik zie net dat deze kamera geen firewire heeft ,,alleen maar a/v-out en usb.


nou even proberen dan of het met USB ook gaat. Zou wel moeten anders heeft het geen zin dat op je camera te hebben.

arvak
8 april 2009, 17:08
Daar heb je dan ook weer een punt:rolleyes:!

Arvik,alle nodige software geinstalleerd?Zowel van de webcam als van
je programma voor de "live" beelden?

Grtjs :cool:

ik heb nu webcamXP geinstalleerd - Mijn videocamera heeft niet echt software er bij gekregen alleen zo'n bewerkingsprogamma'tje, maasr ik moet toch deze ook als externe webcam kunnen gebruiken? - Mijn interne webcam werkt wel op webcamXP - maar mijn andere externe niet. Zie ik iets over het hoofd?

Mijn camera heeft mic, AV OUT en USB ingang.

Nog een keer hartelijk dank voor jullie reply's


Hans,

arvak
10 april 2009, 09:06
heeft niemand nog ideeŽn?

linecrest
13 april 2009, 15:26
het is wel degelijk een webcam?want de ene keer babbel je over je camera en andere keren over je webcam,:rolleyes:
als het over je externe webcam gaat:
-wordt je webcam ondersteunt door windows (wat normaal wel moet zijn)?
-je software van je webcam er nog eens verwijderen,pc heropstarten en opnieuw installeren
Grtjs:cool:

arvak
13 april 2009, 15:59
Okey kijk ik heb op mijn Laptop een interne webcam, los daarvan heb ik nog een externe webcam en ik heb nog een videocamera mijn Canon FS 100 < daarmee wil ik graag live beeld hebben ivm met kwaliteit, en deze kan ik toch ook nog gebruiken als 2e Externe webcam

linecrest
14 april 2009, 18:39
Hey Arvak,
ik heb eens op het net gekeken en jou Canon Fs 100 (http://www.neboweb.nl/webwinkel/canon-fs100-p-727.html) is niet te gebruiken als "webcam",

Maar zou moeten mogenlijk zijn om de beelden "op te vangen" met het progje EasyCAP;),
verder kan ik jou niet echt helpen

Grtjs:cool: