PDA

View Full Version : Powerpoint op DVD afspelen


knackebrot
9 January 2006, 15:16
Hallo,

Weet iemand of (en hoe) het mogelijk is om een powerpoint presentatie af te spelen op een DVDspeler? Het is de bedoeling dat ik een powerpointpresentatie heb die op een TV wordt afgespeeld door middel van een standaard DVD speler.

vr. gr. Jürgen

JohnL
9 January 2006, 19:28
Niet rechtstreeks, DVD-spelers kunnen dat bestandsformaat niet aan. Je kunt dus een aantal dingen doen (zo uit het blote hoofd):

1) Al je dia's omzetten in JPG en die dan met opvolgende bestandsnamen op een CD/DVD zetten. Dit werkt echter alleen als je DVD-speler JPG kan weergeven, en je bent alle effecten en overgangen kwijt. JPG beweegt niet.
2) De diashow omzetten in een AVI, MPEG of ander type videobestand, en dat dan als filmpje op CD/DVD branden. Nadeel daarbij is dat je, als je een dia langere tijd in beeld wilt houden, elke keer moet pauzeren. En ik weet eigenlijk niet hoe je een Powerpoint in een AVI moet omzetten...

Rawit
9 January 2006, 21:38
Heb je hier iets aan ....???? : http://www.techsmith.com/products/camtasia/tutorials/powerpoint.asp

Grtz

su!r@m
19 January 2006, 15:16
Op deze site: http://www.hexisoft.com/ vind je het programma "Powerpoint to Video", waarmee je een Powerpoint ppt-bestand kunt omzetten naar een avi-bestand. M.b.v. Nero kun je dit converteren en branden naar een DVD, die je op je huiskamerspeler kunt afspelen.

tjoekse
19 January 2006, 15:27
http://babelfish.altavista.com/babelfish/urltrurl?lp=en_nl&trurl=http%3a%2f%2fwww.awesomebackgrounds.com%2fpo werpoint-to-dvd.htm

jan48
19 January 2006, 17:34
Heb je hier iets aan ....???? : http://www.techsmith.com/products/camtasia/tutorials/powerpoint.asp

Grtz

Niet bepaalt een goede link:

Page Not Found
We're sorry! We were unable to find the page you requested.

Rawit
19 January 2006, 18:34
Niet bepaalt een goede link:

Camtasia is het programma, er werd naar een tutorial-page van camtasia gezocht die niet werd gevonden (als je de linkregel bekijkt )..., het progje staat er wel met een link in het kadertje rechts....!!

Grtz