PDA

View Full Version : Visual Basic .NET codes


DJDenz
17 August 2005, 16:01
Hallo
ik werk nu tijdje met Visual Basic .NET ik ben nu een tekstverwerker aan het maken en heb wat codes nodig, codes voor tekstopmaak zoals:
- font (FontDialog)
- kleur (ColorDialog)
- printen (PrintPreviewDialog)
- printen (PrintSetupDialog)
- printen (PrintDialog)
- pagina instellingen (PageSetup)
- vetgedrukte tekst
- onderstreepte tekst
- doorstreepte tekst
etc.

ik heb ook alleen de code van het opslaan van bestanden... ik zou ook graag de codes willen voor het openen van bestanden

mvg Dennis

downforce.rvs
17 August 2005, 17:00
Om bestanden op te slaan is het handigste om savefiledialog te gebruiken
En om bestanden te openen is openfiledialog het beste

Je kan deze 2 items ook ff opzoeken met de help functie van vb
Daarbij leggen ze je uit hoe je de code moet typen want ik weet m niet meer uit me hoofd

maybe is het ook handig om een menu balk bij die textverwerker te doen :-)

DJDenz
17 August 2005, 19:01
dat zit allemaal wel knorr
het enige wat ik nodig heb is de codes

dit is de enige code die ik nog heb deze is voor het opslaan:
SaveFileDialog1.Filter = "Test Dialog (*.txt)|*.txt"
SaveFileDialog1.ShowDialog()
FileOpen(1, SaveFileDialog1.FileName, OpenMode.Output)
PrintLine(1, RichTextBox1.Text)
FileClose(1)

ik kan overigens de codes niet vinden in de readme

downforce.rvs
17 August 2005, 20:22
Probeer dit eens

With Openfiledialog1
.Filter= "Opennaam(*.exe)|*.exe|all files(*.*)|*.*"
.Filterindex = 0
.Initialdirectory = "c:/mijndocumenten"
.Title="document openen"
.Showdialog()
end with

.exe kan bijv ook .doc hij ziet alleen de bestanden met de ingegeven extensie

hoop je hiermee beetje te helpen :-)

DJDenz
17 August 2005, 22:04
idd maar hij moet een txt bestand in RichTextBox1 geopent moet worden

DJDenz
18 August 2005, 08:43
ÉN...
ik heb StatusBar1 op form1 staan en ik wil een CheckBox met StatusBar1.Visible = "False" op form2
hoe kan ik zorgen dat als je op form2 de CheckBox uitschakelt dat dan de StatusBar1 op form1 niet meer zichtbaar is?

downforce.rvs
18 August 2005, 16:00
Eerlijk gezegd heb ik geen idee , ik heb nog nooit een statusbar erin gemaakt, me pc is gecrashed en heb nou geen vb meer :-(

Ik ben vb ook nog aan het leren :-)

Dus met de statusbar kan ik je helaas niet verder helpen