PDA

View Full Version : KopiŽeren van DVD op PC na omzetten video naar DVD


bommeltje
6 June 2005, 12:09
Hallo,

onlangfs wederom geconfronteerd dat als ik via een stand-alone DVD recorder ( Philips DVDR70) analoge video opnames heb overgezet op een DVD+RW schijf deze schijf via mijn PC niet te kopiŽeren valt naar een DVD+R.
Om meerdere stukjes opnames naar de DVD over te zetten moet ik wel gebruik maken van een DVD+RW schijf.
Wie kan me helpen ??

Groet

Animal
6 June 2005, 14:02
Een dvd+r kun je ook in meerdere keren vol maken met de Philips dvd recorder .
Werkt gewoon hetzelfde als met een rw.
Als de dvd+r daarna vol genoeg is moet je hem wel afsluiten (finalizeren) en dan hoort hij op de pc gewoon te kopieren zijn.

bommeltje
6 June 2005, 14:22
Dank je,
ik zal het eens proberen, echter heb nog niet de oplossing om de disc op de PC kopiŽeren naar een andere disc.

sabary
6 June 2005, 15:37
animal heeft gelijk je moet de dvd inderdaad finaliseren nadat alles erop staat wat je wil en dan kun je met bv nero 6 de dvd kopieren
wat ook mogelijk is is dat de dvd recorder/speler in de pc geen dvd rw leest dit kun je zien met de nero 6 toolkit

bommeltje
6 June 2005, 18:58
Wat ik niet snap is dat je de DVD moet finalisen: op de stand alone DVD recorder zit toch geen mogelijkheid om de DVD te finalisen of vergis ik me daarin ?
En voor mijn beeldvorming: een DVD+R kun je toch maar 1 keer beschrijven. Of kun je alsnog nieuwe video opnames toevoegen ?

sabary
6 June 2005, 19:05
de finaliseer zit er wel degelijk op je moet na het schrijven de dvd eruit halen en dan weer terug stoppen en dan even de beschrijving erbij pakken en kijken welke knoppen je moet gebruiken om te finaliseren ik moet de blauwe toets op de afstand bediening gebruiken dit moet je doen anders kun je de dvd in geen ander systeem gebruiken
en je kan op een dvd+r meer opzetten zolang deze niet is gefinaliseerd je stopt de dvd erin en kiest in het menu de lege titel en kopieren maar je kan wel geen titels wissen dus alleen maar volmaken en niet legen

Animal
6 June 2005, 20:35
Zelfs op een dvd+r kun je titels wissen ,ze worden dan onzichtbaar ,maar de ruimte wordt natuurlijk niet vrij gegeven ,want er wordt niet echt gewist.
Een RW kun je afspelen op andere apparaten ,die hoef en kun je zelfs niet finalizeren (bij mij niet tenminste)
Maar een R moet je wel finalizeren wil je hem op andere apparaten af kunnen spelen ,maar zolang je dit nog niet hebt gedaan kun je er steeds filmpjes bij zetten totdat hij vol is.

bommeltje
8 June 2005, 09:30
Met dank voor de gegeven antwoorden echter heb ik nog geen duidelijkheid over het feit waarom ik geen kopie kan maken van een DVD+RW met daarop overgenomen beelden van een videoband, gekopieerd met een Philips DVDR70 recorder.
Trouwens, finalisen op de Philips DVDR70 is niet mogelijk.

Animal
8 June 2005, 11:29
Een Rw kun je niet (hoeft ook niet) finalizeren.
Een R wel ,heet mischien wel afsluiten ofzo.
Ik heb een Philips 890 en een Liteon ,en bij beide werkt dat zo.

ferret
2 July 2005, 01:22
Ik heb sinds 2 weken een SONY DVD recorder (met harde schijf). Mijn oude videobanden schrijf ik weg naar een DVD+RW en brand die in de PC met DVD Shrink naar een DVD+R. Hierbij hoef ik niets te finaliseren en de kopie werkt prima. (Y) (Y) (proud) (proud) (proud)

Animal
2 July 2005, 11:36
Daar zou je zelfs shrink niet voor nodig hebben ,hoort ook te kunnen met Nero ,want de dvd is niet beveiligd ,en is ook niet te groot.
Je kunt in de recorder ook metteen een dvd+r gebruiken (maar die zul je dan wel moeten afsluiten of finalizeren denk ik) maar bij een rw hoeft dat inderdaat niet (ik heb een Philips ,en een Liteon)

ferret
2 July 2005, 17:55
Nero kan natuurlijk ook gebruikt worden maar dat duurde vrij lang bij mij. Bij de recorder wordt er ook een (onzinnig) menu meegebrand dat ik er met Shrink direct uithaal.
Vandaar dat ik het op deze manier doe.
Mogelijk heeft bommeltje er iets aan

Animal
2 July 2005, 18:58
Dat is een handige tip . Daar had ik nog niet aan gedacht om shrink te gebruiken en dan het menu weg te laten. (B)

ferret
2 July 2005, 23:08
Iedere tip is natuurlijk welkom, hebben we allemaal wat aan.
Niemand weet alles en iedereen heeft een andere manier van werken. Niets is zaligmakend (behalve een paar (B) (B) (B) maar die mag ik nu niet omdat ik aan het werk ben :-| )

Nu even kijken of bommeltje nog reageert, of het nu werkt of niet.

sxell
6 July 2005, 08:57
Wat mooi zou wezen is een edit-programma voor alle soorten video-bestanden. Het is heel vervelend dat je met name .vro bestanden niet kan editen. Op een DVD-R van mijn stand-alone Panasonic staan bijv. 3 films: op mijn PC zie ik slechts 1 .vro bestand. (Kan hernoemd worden naar .avi of .mpg.) Ik kan 't wel afspelen maar zelfs niet pauzeren of vooruit"spoelen" want dan stopt alle activiteit. Ook kan ik kopiŽren naar HD of DVD, maar de DVD (liefst RW) die dan volgt is niet geschikt voor afspelen op een stand-alone DVD-speler. Kortom, ik vermoed dat e.e.a. veroorzaakt wordt door het gebrek aan uniformiteit in DVD-land.
Ik gebruik Nero en Easy. Wie weer hier iets op ?

ferret
7 July 2005, 08:49
@sxell


Op een DVD-R van mijn stand-alone Panasonic staan bijv. 3 films: op mijn PC zie ik slechts 1 .vro bestand. (Kan hernoemd worden naar .avi of .mpg.) Ik kan 't wel afspelen maar zelfs niet pauzeren of vooruit"spoelen" want dan stopt alle activiteit


Met het programma TMPGEnc DVD Author kan je het bestand verdelen in hoodfstukken. Ook kan je er een menu mee maken zodat alle hoofdstukken apart te bekijken zijn. Op de daarna gebrande dvd kun je de films gewoon voor- en achteruit "spoelen". Het is wat werk maar dan heb je ook wat. (Y) (Y)

sxell
11 July 2005, 11:31
Met .vro blijkt helemaal niks te kunnen. Wie kent een conversie-programma ?

Ondersteundt
11 July 2005, 21:37
Na 1 minuut zoeken vond ik dit adres
http://www.videohelp.com/forum/archive/t232309.html

sxell
20 July 2005, 12:22
Ik ga 't proberen; klinkt goed, maar voorlopig blijf ik sceptisch.
Ik kom er uiteraard op terug, maar door andere bezigheden kan dit nog ff duren.

ferret
20 July 2005, 16:02
op mijn PC zie ik slechts 1 .vro bestand. (Kan hernoemd worden naar .avi of .mpg.)Met .vro blijkt helemaal niks te kunnen. Wie kent een conversie-programma ?


Zet het dan om naar .avi of .mpg en probeer het nog eens

Stefan Berende
28 November 2006, 10:28
Hallo,

Ik heb een LG DVD recorder waar ik mijn eigen videofilmpjes mee op DVD zet in VR-mode. Vervolgens exporteer ik deze video's met Nero 6 naar MPEG om ze vervolgens met MAGIX Video deluxe 2007 te bewerken. Dit werkt perfect, beeld en geluid is super, zelfs op 16:9 maar Nero doet er erg lang over om mijn video van het DVD schijfje naar MPEG te converteren.

Nu heb ik van een medewerker bij MAGIX vernomen dat Video deluxe ook VOB bestanden kan importeren zodat ik ze niet eerst naar MPEG hoef te converteren.

Zoals de meeste DVD recorders maakt ook de LG DVD recorder een .VRO bestand in de VR-mode op het schijfje. Nu heb ik alleen ťťn probleem. Als ik dat schijfje in m'n DVD brander stop, maakt niet uit of de disc afgesloten (gefinaliseerd) is of niet kan ik de bestanden nergens terug vinden met Windows XP's verkenner om de extensies te kunnen veranderen. Iemand hier ervaring mee?

Animal
30 November 2006, 16:42
Ik denk niet dat je extensie's moet veranderen ,maar gewoon kiezen voor dvd-importeren .
Alles gebeurt dan vanzelf.
Met pinnacle studio 10 kan het ook.(heb ik gehoord)
Ullead Movie Faktorie 5 is helemaal ideaal om dvd's te importeren. Je kunt ze in dat prg dan bewerken ,van mooie menu's voorzien en weer een dvd van branden ,of je kunt ook de gemaakte mpg file's in andere prg's verder bewerken.(gebruik ik zelf om films van een dvd kamera te bewerken)