PDA

View Full Version : Hostfile vraag


sloes
30 March 2005, 09:54
Sorry, ik wist niet waar ik mijn bericht moest plaatsen!
Willen jullie deze eventueel verplaatsen?

Een paar dagen terug las ik een vraag van iemand die problemen had, dat de advertenties niet geladen werden op de internetpagina's.
Dit was gebeurd nadat hij OF KaZaa Lite Resurrection geinstaleerd had of verwijderd.
Toen gaf iemand de tip om de hostfile te legen MAAR niet de Localhost op die lijst.
Je moest via uitvoeren iets typen en dan kwam de reclama lijst van KaZaa tevoorschijn.
Graag zou ik deze tip willen hebben!!!!

Ik gezocht via Zoeken, maar de goede vraag kon ik niet vinden.

Hopenlijk heb ik het begrijpelijk genoeg uitgelegd.
Vast bedankt voor de moeite,

Sloes

Edmoor
30 March 2005, 12:14
Dat bestand kun je vinden in \WINDOWS\system32\drivers\etc en heet daar hosts, dus zonder enige extensie.
Je kunt deze openen met kladblok of wordpad.

Wat je eigenlijk wilt hebben is een bestand waarin inderdaad alleen de localhost is opgenomen.
De inhoud ziet er dan als volgt uit: (maar dan zonder de koffie ;-) )

# copyright (c) 1993-1999 microsoft corp.
#
# this is a sample hosts file used by microsoft tcp/ip for windows.
#
# this file contains the mappings of ip addresses to host names. each
# entry should be kept on an individual line. the ip address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# the ip address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# for example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
127.0.0.1 localhost

Bij jou zal er onder de regel 127.0.0.1 localhost dus nog (veel) meer staan.
Dat mag je weghalen en dan het bestand opslaan.
Ook mogen de regels die met een # beginnen eventueel weg.
Dat is alleen maar commentaar.
Maar goed, die zitten niks in de weg.

Na het aanpassen van het bestand wel even je pc herstarten.

Succes.

sloes
30 March 2005, 20:49
(Y) (Y) Bedankt Edmoor, dat is precies wat ik bedoelde!!
Ik kon het maar niet vinden via zoeken,

Groetjes,
Sloes