PDA

View Full Version : MSN doet t niet op PC in netwerk


marientje
29 maart 2005, 14:38
Situatie:
USB-ADSL --- PC1 -x- PC2
crosscable

Op PC1 doet MSN t wel, op PC2 niet. T zou aan de DNS-servers liggen. Die heb ik ingevuld zoals ze staan bij ipconfig/all van mn Internetverbinding. Deze waren anders dan eerst, maar daar lag t niet aan.
Wanneer ik echter een VPN verbinding maak met de UU (waar ik studeer), dan kan ik wEl MSN'en. Daarom heb ik die DNS-servers opgevraagd en ingevuld, waardoor er nu wel 6 DNS servers kunnen worden opgevraagd, maar nog steeds doet-ie t niet.
MSN meldt dat wel een verbinding kan worden gemaakt met de service, maar ik me niet kan aanmelden. Moet ik nog iets op de router-PC instellen ofzo? Wie kan mij helpen?


Oja, dit probleem deed zich pas voor nadat PC2 gecrasht was, daarvoor lukte het wel, maar ik heb geen zin om nog een keer opnieuw Windows te installen in de hoop dat-ie t dan weer wel doet...
en kom niet met koop een router ofzo, die optie ken ik al :D

kater
29 maart 2005, 15:45
Waarschijnlijk wordt hij door de firewall in de router geblokkeerd.
Kijk even in het boekje van je router hoe je de MSN poort kan vrijgeven.
Je firewall in je eigen computer kan hem natuurlijk ook blokkeren, je moet hem ook daar vrijgeven.

marientje
29 maart 2005, 16:25
mn firewall blokkeert MSN niet, ik heb t ook geprobeerd met firewall uit, werkt ook niet.
Ik heb geen boekje van mn router, want ik heb geen router, behalve die ingebouwd in XP dan. Kan je uitleggen hoe ik die moet instellen dan?

kater
29 maart 2005, 16:47
In XP zit geen router, dat kan niet.
Een router is een kastje waarmee het internet met meerdere computers kan verdelen. Een Router is dus hardware. Windows XP is software.

Wat misschien kan helpen is het volgende;
Deinstalleer MSN.
Installeer MSN opnieuw.

marientje
29 maart 2005, 17:54
ok, maar ik heb geen router. en MSN deinstalleren heb ik al een aantal keren gedaan, dat hielp ook niet.

PC1 is met een USB-ADSL met INternet verbonden, PC1 en PC2 zijn verbonden met 2 PCI-netwerkkaartjes en een crosscable.
Ik heb Windows INternet delen ingesteld, en dat doet t verder ok (meestal dan..). Kan je me zo dan helpen?

kater
29 maart 2005, 18:10
Ja het werkt zo, maar zoals je ziet niet perfect.

Koop en router en wat UTP kabels.
Internet modem via de WAN ingang en de PC in de overige.
Kijk goed in de gebruiksaanwijzing hoe je ADSL aan de praat moet krijgen via een router.

Grootste voordeel, er hoeft geen specifieke computer aangezet te worden.
Het werkt veel stabieler en makkelijker.
Je kan zelfs voor draadloos kiezen, als je dat wilt. Zorg dan wel voor een speciale beveiligingscode.

En zo duur zijn die Routers niet meer.
(geen crosskabels hier tussen doen, maar speciale UTP kabels).

Pega
30 maart 2005, 12:09
Oplossing met router is natuurlijk de beste. Er hoeven trouwens géén speciale kables tussen maar gewoon 'straight'utp kabel.

Heb je het gebropeerd met op allebei de pc's de firewall uitgeschakeld?

marientje
30 maart 2005, 13:00
ja, ik heb op beide PC's de firewall uitgeschakeld, dat hielp niet.

Kan iemand me vertellen hoe duur dat ongeveer gaat worden, een router en een setje kabeltjes?

kater
30 maart 2005, 15:31
Nooit zonder firewal contact met het internet maken.

Met speciale kabels bedoelde ik ook UTP kabels.
Dus geen cross kabels gebruiken.
(lees mijn stukje nogmaals) ;-)

marientje
30 maart 2005, 16:30
Nooit zonder firewal contact met het internet maken.


ach, heel ff kan toch geen kwaad... (?)


enne kheb al opgezocht hoeveel dat gaat kosten, dus ga dat maar doen binnenkort
Bedankt iig voor jullie reacties!


...Hoewel ik t raar blijf vinden, want voor die PC was gecrasht deed MSN t wel...

kater
30 maart 2005, 16:44
Nooit zonder firewal contact met het internet maken.


ach, heel ff kan toch geen kwaad... (?)


enne kheb al opgezocht hoeveel dat gaat kosten, dus ga dat maar doen binnenkort
Bedankt iig voor jullie reacties!


...Hoewel ik t raar blijf vinden, want voor die PC was gecrasht deed MSN t wel...

Een virus heeft maar 1/1000 ste van een seconder nodig. Hackers minder dan een seconder. (B)

TheMess
30 maart 2005, 17:39
Nooit zonder firewal contact met het internet maken.


ach, heel ff kan toch geen kwaad... (?)


enne kheb al opgezocht hoeveel dat gaat kosten, dus ga dat maar doen binnenkort
Bedankt iig voor jullie reacties!


...Hoewel ik t raar blijf vinden, want voor die PC was gecrasht deed MSN t wel...

Een virus heeft maar 1/1000 ste van een seconder nodig. Hackers minder dan een seconder. (B)

Zeg kater, niet zo angstig, dat valt ook weel mee geloof me :-P
En jah dat weet ik uit ervaring.
(Router gooit trouwens toch bijna alle poorten dicht ookal het je firewall uit staan)

B33stje
31 maart 2005, 11:22
In XP zit geen router, dat kan niet.


Geen router in xp ??? Routerkastje is hardware de routerings tabellen worden echter allemaal software matig aangestuurd.

In xp zit gewoon een router..... je moet wel ff weten hoe je hem in kan stellen.

Zie routetabel xp machine

Interfacelijst
0x1 ........................... MS TCP Loopback interface
0x2 ...00 c0 26 aa e8 1e ...... Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC
akketplanner-minipoort
================================================== =========================
================================================== =========================
Actieve routes:
Netwerkadres Netmask Gateway Interface Metric
0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.1.2 192.168.1.131 20
127.0.0.0 255.0.0.0 127.0.0.1 127.0.0.1 1
192.168.1.0 255.255.255.0 192.168.1.131 192.168.1.131 20
192.168.1.131 255.255.255.255 127.0.0.1 127.0.0.1 20
192.168.1.255 255.255.255.255 192.168.1.131 192.168.1.131 20
224.0.0.0 240.0.0.0 192.168.1.131 192.168.1.131 20
255.255.255.255 255.255.255.255 192.168.1.131 192.168.1.131 1
Standaard-gateway: 192.168.1.2

kater
31 maart 2005, 12:29
In XP zit geen router.
Windows XP is een besturingsprogramma. = software
Een Router is hardware.
Aansturen van de router gaat wel software matig.

marientje
31 maart 2005, 17:32
Go B33stje GO!!!
Dit dacht ik namelijk ook. Maar weet jij dan hoe ik m in moet stellen om MSN vanaf de andere PCs in t netwerk werkend te krijgen?

B33stje
1 april 2005, 09:12
als je een command opent en je typt daar route help dan krijg je een paar opties. Met route print krijg je een overzicht van de routes binnen je systeem en met route add kan je een route toevoegen.....

verder kom je er zelf wel uit denk ik als je de help maar ff leest.... zorg er in iedergeval voor dat pakketten bestemd voor het internet via de juiste route naar buiten worden gegooid....

marientje
1 april 2005, 09:37
ok, ik snap hier echt HELEMAAL niets van
of wacht misschien snap ik het toch

Ik kan een route toevoegen met route ADD $bestemming MASK $mask $gateway en dan nog een paar dingen
maar hoe kom ik aan t IP-adres van MSN? en wat moet ik daar achter invullen, iets van METRIC en INTERFACE ... :?

B33stje
1 april 2005, 09:45
doe je op de UU iets met IT ?? Geintjuh.... msn heeft even niks met ip te maken maar met poorten....

1838 : TCP MSN Messenger (Gamevoice)
1863 : TCP/UDP MSN Messenger primary (incoming)
5004 : UDP MSN Messenger, ports 5004-65535. Used for AUDIO and VIDEO. Caution: securty risc! Do not open ALL these ports!
5004 : UDP MSN messenger (dynamically uses a port in this range 5004 – 65535 - requires uPNP in your NAT router and/or firewall). Used for AUDIO and VIDEO
5190 : UDP MSN Messenger (incoming)
6891 : TCP MSN Messenger Filetransfer (incoming) - ports 6891 - 6900, one port per file transfer
6901 : TCP/UDP MSN Messenger Voice Telephony (incoming)

het routeren heb je alleen nodig om pakketten die afkomstig zijn van de ene pc via de juiste lijn naar buiten te laten gaan.. Dus. als je van de nu niet werkende msn pc paketten voor msn naar buiten wil gooien zul je op die pc een route toe moeten voegen waarin vermeld staat via welke lijn de paketten het internet opgegooid moeten worden.. Ga er eens rustig voor zitten en lees er eens wat over..

http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/cisintwk/ito_doc/routing.htm

Suc7

marientje
1 april 2005, 11:05
doe je op de UU iets met IT ?? Geintjuh.... msn heeft even niks met ip te maken maar met poorten....


ja, dank...
nee, ik doe dat omdat ik t interessant vind en er niets van af weet.
Overigens, dat verhaaltje op die link kende ik (dus) al wel.



1838 : TCP MSN Messenger (Gamevoice)
1863 : TCP/UDP MSN Messenger primary (incoming)
5004 : UDP MSN Messenger, ports 5004-65535. Used for AUDIO and VIDEO. Caution: securty risc! Do not open ALL these ports!
5004 : UDP MSN messenger (dynamically uses a port in this range 5004 � 65535 - requires uPNP in your NAT router and/or firewall). Used for AUDIO and VIDEO
5190 : UDP MSN Messenger (incoming)
6891 : TCP MSN Messenger Filetransfer (incoming) - ports 6891 - 6900, one port per file transfer
6901 : TCP/UDP MSN Messenger Voice Telephony (incoming)

Kijk, dit is nu precies wat ik wilde horen. Ik laat wel horen hoe t gaat

B33stje
1 april 2005, 11:08
Kijk, dit is nu precies wat ik wilde horen. Ik laat wel horen hoe t gaat


ben benieuwd lol ....

marientje
2 april 2005, 12:56
helaas, ik krijg t niet werkend :(

kga toch maar een router kopen, is ook wel handig als ik ook nog een laptop wil opnemen in mn huisnetwerk

JZN
2 april 2005, 13:20
Als u een router aan schaft let dan wel op de lengte van de verbinding dus of het draadloos kan.

marientje
2 april 2005, 13:51
zal ik doen, dank!